×
Katedra mikrobiologie, výživy a dietetiky
banner

Granty

Rozvoj strategií snižování emisí skleníkových plynů a amoniaku z chovů hospodářský zvířat v ČR

Grantová agentura ČR, Ing. Mariana Vadroňová, 2023-2025

Prvotní mikrobiota a její význam pro zdravotní stav nedonošených dětí: Studie na experimentálním modelu gnotobiotického selete

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D., 2023-2027

Komplexní laboratorní strategie pro identifikaci druhů hmyzu určeného k lidské spotřebě a produkci zpracované živočišné bílkoviny, autentikace potravin na jeho bázi

Technologická agentura ČR, prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., 2023-2025

Mikroorganismy jako prostředek k podpoře zdraví a k optimalizaci zemědělství

GA FAPPZ, Ing. Kristýna Horváthová, 2022-2023

Kravské exkrementy a hnůj jako rezervoár acinetobakterů představujících riziko pro lidské zdraví

Grantová agentura ČR, prof. MVDr. Eva Pěchoučková, Ph.D., 2022-2024

Úloha mikrobioty v ovlivnění střevní imunity a vektorové kompetence klíšťat

Grantová agentura ČR, prof. Ing. Luděk Žůrek, Ph.D., 2022-2024

Biodiverzita půdy: ochrana společenstev na úroveň druhů

Technologická agentura ČR, doc. RNDr. Marketa Marečková, Ph.D., 2022-2024

AgroServ - Integrated SERvices supporting a sustainable AGROecological transition

Evropská komise, prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., 2022-2027

Sardinky a šproty jako potenciální zdroj živin potřebných pro podporu správné funkce imunitního systému v in vitro a in vivo modelech

Grantová agentura ČR, Ing. Ivo Doskočil, Ph.D., 2021-2024

INPROFF: Kvalita, bezpečnost a authenticita potravin a krmiv na bázi hmyzího proteinu

Grantová agentura ČR, prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., 2021-2024

Definovaná minimální mikrobiota v ochraně proti potravinovému patogenu Salmonella enterica

Grantová agentura ČR, prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D., 2021-2024

Bezpečné a funkční potraviny

GA FAPPZ, Ing. Petra Škvorová, 2021-2022

Ovlivnění zdraví hostitele prostřednictvím složení diety a střevní mikrobioty

GA FAPPZ, Tereza Kodešová, 2020-2021

METROFOOD-RI Preparatory Phase Project

Evropská komise, prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., 2019-2022

Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinářství a výživě v České republice

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., 2019-2022

Výskyt, charakterizace a interakce mikroorganismů v mikrobiotě živočichů a vnějšího prostředí a zhodnocení jejich vlivu na kvalitu a bezpečnost potravin a krmiv

GA FAPPZ, Ing. Nikol Modráčková, Ph.D., 2018-2019

Vliv podmínek chovu na nutriční, mikrobiologickou a senzorickou jakost jedlého hmyzu

CIGA, Ing. Dana Homolková, 2018-2019

Mikrobiom primátů: vliv prostředí a složení potravy na zdravotní a reprodukční stav a výskyt bifidobakterií

CIGA, Ing. Nikol Modráčková, Ph.D., 2018-2019

Charakterizace nových bakteriálních taxonů: testování jejich biologické aktivity, možné úlohy v prostředí a vlivu na lidské zdraví

CIGA, Ing. Hana Šubrtová Salmonová, Ph.D., 2018-2019

VaV extruzní linky s využitím páry se zaměřením na zvýšení energetické efektivnosti procesu extruze v závislosti na nutričních a dietetických vlastnostech krmiva

Technologická agentura ČR, Ing. Vladimír Plachý, Ph.D., 2017-2018

Interakce mezi mikroorganismy, půdou, potravinami a krmivy, kvalita půd, krmiv a potravin

GA FAPPZ, prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D., 2017-2019

Stanovení, identifikace a antimikrobiální aktivita bakterií v různých typech vzorků

GA FAPPZ, Ing. Hana Šubrtová Salmonová, Ph.D., 2016-2016

Mimořádná stipendia studentů MgrSP Katedry mikrobiologie, výživy a dietetiky pro rok 2016

GA FAPPZ, doc. Ing. Věra Neužil Bunešová, Ph.D., 2016-2016

Stanovení genotypových frekvencí protomotorové oblasti C963T genu leptinu u českého strakatého skotu

GA FAPPZ, Ing. Kateřina Jochová, Ph.D., 2015-2015

Stanovení klíčových nutričních parametrů pšeničného zrna, vývoj nových donorů kvality a zlepšení parametrů krmiv pro efektivní výkrm monogastrů

Ministerstvo zemědělství ČR, doc. Ing. Boris Hučko, CSc., 2015-2018

Optimalizace proteinové výživy monogastrických zvířat na bázi odrůd semen lupiny bílé (Lupinus albus)

Ministerstvo zemědělství ČR, prof. MVDr. Eva Pěchoučková, Ph.D., 2015-2019

Mimořádná stipendia studentů MgrSP Katedry mikrobiologie, výživy a dietetiky pro rok 2015

GA FAPPZ, prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D., 2015-2015

Ověření vlivu fenolových látek a extraktů přírodní medicíny na oxidační potenciál a xanthinoxidoreduktasovou aktivitu střevní mukosy na modelu Caco-2 buněk

CIGA, Ing. Ivo Doskočil, Ph.D., 2014-2015

Mimořádná stipendia studentů MgrSP Katedry mikrobiologie, výživy a dietetiky pro rok 2014

GA FAPPZ, prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D., 2014-2014

Testování schopnosti bifidobakterií potlačovat patogenní bakterie u mláďat přežvýkavců

Grantová agentura ČR, doc. Ing. Věra Neužil Bunešová, Ph.D., 2014-2016

Růst střevních bakterií na oligosacharidech mateřského mléka v in vitro a in vivo podmínkách

Grantová agentura ČR, doc. Ing. Šárka Musilová, Ph.D., 2014-2016

Zlepšení neinvestičního vybavení studentské laboratoře pro sledování kvality zemědělských produktů a materiální zajištění experimentů podle metodik magisterských diplomových prací

GA FAPPZ, prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., 2014-2014

Charakterizace, in vitro a in cellulo testování probiotických bakterií

CIGA, Mgr. Radko Pechar, Ph.D., 2013-2015

Mimořádná stipendia studentů MgrSP Katedry mikrobiologie, výživy a dietetiky pro rok 2013

GA FAPPZ, prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D., 2013-2013

Zlepšení neinvestičního vybavení studentské laboratoře pro sledování kvality zemědělských produktů a materiální zajištění experimentů podle metodik magisterských diplomových prací.

GA FAPPZ, prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., 2013-2013

Invazní mechovka Pectinatella magnica v České republice: její biologie a sekundární metabolity

Grantová agentura ČR, prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D., 2012-2016

Faktory ovlivňující fyziologii výživy savců

GA FAPPZ, Ing. Ivo Doskočil, Ph.D., 2012-2012

Mimořádná stipendia studentů MgrSP Katedry mikrobiologie, výživy a dietetiky pro rok 2012

GA FAPPZ, prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D., 2012-2012

Zlepšení neinvestičního vybavení studentské laboratoře pro sledování kvality zemědělských produktů a materiální zajištění experimentů podle metodik magisterských diplomových prací

GA FAPPZ, prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., 2012-2012

Možnosti ovlivnění fyziologie trávicího traktu savců

GA FAPPZ, doc. Ing. Šárka Musilová, Ph.D., 2011-2011

Mimořádná stipendia studentům MgrSP Katedry mikrobiologie, výživy a dietetiky pro rok 2011

GA FAPPZ, prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D., 2011-2011

Využívání oligosacharidů mateřského mléka střevními bakteriemi

Institut Danone, nadační fond, doc. Ing. Šárka Musilová, Ph.D., 2011-2011

Zlepšení neinvestičního vybavení studentské laboratoře pro sledování kvality zemědělských produktů a materiální zajištění experimentů podle metodik magisterských diplomových prací. Mimořádná stipendia studentům MgrSP

GA FAPPZ, prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., 2011-2011

Identifikace bifidobakterií z trávicího traktu mladých přežvýkavců s ohledem na jejich možné budoucí využití jako probiotik v chovech skotu

GA FAPPZ, doc. Ing. Věra Neužil Bunešová, Ph.D., 2010-2010

Vliv doby skladování a systému ustájení na kvalitu vajec

GA FAPPZ, Ing. Michaela Englmaierová, Ph.D., 2009-2009

Podávání bifidobakterií mláďatům přežvýkavců

Grantová agentura ČR, prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D., 2008-2012

Vliv systému ustájení a vápníku na užitkovost a kvalitu vaječné skořápky

GA FAPPZ, Ing. Michaela Englmaierová, Ph.D., 2008-2008

Vliv systému ustájení na kvalitu vajec

GA FAPPZ, Ing. Michaela Englmaierová, Ph.D., 2007-2007

Charakterizace nových kmenů bifidobakterií jako potenciálních probiotik pro mláďata přežvýkavců

GA FAPPZ, prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D., 2006-2006

Výskyt a úloha bifidobakterií u mláďat přežvýkavců v období mléčné výživy

Grantová agentura ČR, prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D., 2005-2007

Výzkum změn kvality půdní organické hmoty v orných půdách ČR

Ministerstvo zemědělství ČR, prof. Ing. Karel Voříšek, CSc., 2005-2009

Výzkum možností stanovení optimální hladiny organické hmoty v půdě, aktuálního stavu půdní organické hmoty a biologické aktivity v orných půdách ČR

Ministerstvo zemědělství ČR, prof. Ing. Karel Voříšek, CSc., 2001-2004