×
Katedra mikrobiologie, výživy a dietetiky
banner

Publikace

Ostatní výsledky

Inovace výuky předmětu Praktikum z kosmetologie Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Bioaugmentace nitrifikace in situ, matematické modelování procesu na základě praktických výsledků Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Životní cyklus specificky nukleovaného polypropylenu Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Selection of LAB strains for mixed cultures efficient against spoillage bacteria, yeast and moulds Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Freezing point of raw and heat-treated goat milk Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Application of FT Near Spectroscopy for Determination of Protein and Casein in Milk Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Sekundární metabolity v potravinových plodinách z ekologického zemědělství Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Osud vybraných zdraví prospěšných složek při zpracování potravinových plodin Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Analyse of raw cow milk quality according to free fatty acids contents in the Czech Republic Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Reliability of milk urea analyse results by various methods in use of artificial milk control samples Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Relationship of results of various methods of urea analyse in native and enriched milk Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Contamination of cow's raw milk by psychrotrophic and mesophilic microflora in relation to selected factors Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Effect of the stage of lactation on milk composition, its properties and the quality of rennet curdling in East Friesian ewes Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Factors affecting ewe's milk fat and protein content and relationship amongst milk yield and milk components Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Czech medicinal plants as a possible source of antioxidants Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Zavedení praktika ze speciální hygieny potravin Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Inovace výuky předmětu Technologie a hygiena potravin rostlinného původu II Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Možnost uspíšení sklizně raných brambor a jejich vliv na obsah vit. C z hlediska kuchyňské úpravy Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Vliv pěstitelské technologie na produkční a kvalitativní parametry hybridní pšenice Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Vývoj metodiky pro stanovení sorpce síranů v acidifikovaných půdách Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Optimalizace metod stanovení vybraných organických kyselin v mléce a jogurtech Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Optimalizace metod stanovení vybraných organických kyselin v mléce a jogurtech Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Výzkum moderních metod zpracování syrovátky jako vedlejšího produktu resp. odpadní látky z mlékárenské produkce pro přípravu biologicky odbouratelných polymerů Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Metody zjišťování exprese fytoestrogenů do mléka dojnic a jejich dynamika při technologickém zpracování Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

COST OC 924 Secondary Metabolites in Fodd Crops from Organic Farming Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

COST OC 926 The Fate of Selected Health Protecting Constituents During Processing of Food Plants Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Nové postupy formulace mikrodisperzních a nanodisperzních lipidových soustav jako transportních systémů farmakologicky účinných látek Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Závislosti teploty a relativní vlhkosti stájového prostředí pri odchovu telat na venkovních teplotách. Ing. Samek Miroslav, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 1997

Posouzení vlivu vnějších teplot na mikroklimatické podmínky ve stájích pri odchovu telat ambulantním měřením hodnot. Ing. Samek Miroslav, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 1997

Vyuzívání vedlejsích produktu potravinárského prumyslu má i etické problémy. Ing. Samek Miroslav, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 1998

Freqvency of Clostridium sp. in faecal breast-fed infants. prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. MVDr. Kmeť Vladimír, DrSc., 2003

The influence of rumen development in calves feeding different feed ration doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. MVDr. Rajmon Radko, Ph.D.; Doležal P.; Christodoulou V.; Ing. Kacerovská Libuše, CSc.; Eberová J., 2004

Význam kozího mléka ve výživě člověka-faremní zpracování mléka doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2004

Základní živiny v krmnných směsích pro drůbež doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2004

Enumeration, isolation and identification of bifidobacteria from infant feces. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; MVDr. Bujňáková Dobroslava; prof. MVDr. Kmeť Vladimír, DrSc., 2004

Aggregation of lactobacilli and bifidobacteria with Escherichia coli O157 MVDr. Bujňáková Dobroslava; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; prof. MVDr. Kmeť Vladimír, DrSc., 2004

Microbial characteristics, carbon and nitrogen content in cambisols and luvisols. doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; RNDr. Strnadová Svatoslava; Ing. Nováková Michaela; prof. Dr. Barabasz Wieslaw, 2004

Microbial characteristics as a key indicators of sustainable soil use. prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Ing. Nováková Michaela; Ing. Popelářová Eva, Ph.D.; RNDr. Strnadová Svatoslava, 2004

Enumeration, isolation, and identification of bifidobacteria from dairy products. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Trojanová Iva, 2004

Vybrané kapitoly z pedobiologie a mikrobiologie. doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc., 2004

Mikrobiologie a pedobiologie, pracovní sešit pro bloková cvičení doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; Ing. Popelářová Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Nováková Michaela, 2004

Influencing the cellulolytic activity of microorganisms in the rumens of calves that were fed different rations up to their weaning. doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Christodoulou V.; Kudrna V.; Doležal P., 2004

Intensity of microbial proteosynthesis in the rumen of calves that were fed different feeding rations up to their weaning. prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Christodoulou V.; Kudrna V.; Doležal P., 2004

EFEKT RESTRIKCE NA VYBRANÉ FYZIOLOGICKÉ UKAZATELE U LABORATORNÍHO POTKANA Eberová J.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Nováková Jana, 2004

SROVNÁNÍ VÝSLEDKŮ CHEMICKÝCH A BIOLOGICKÝCH HODNOCENÍ KVALITY BÍLKOVIN CIZRNY (CICER ARIETINUM) ŘECKÉ PROVENIENCE. prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Christodoulou V.; Kráčmar S.; Babidis V., 2004

Appearance and disappearance of bifidobacteria in faecal samples from breast-fed infants prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Nevoral Jiří, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Godefrooij Jeroen; Ing. Trojanová Iva, 2004

AMINOKYSELINOVÁ SKLADBA POTENCIONÁLNĚ KRMNÝCH KULTIVARŮ PŠENICE SETÉ (TRITICUM SATIVA) doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Christodoulou V.; Mareček E., 2004

DÍLČÍ VÝSLEDKY Z OVĚŘOVÁNÍ KRMNÉ HODNOTY PERSPEKTIVNÍCH LINIÍ PŠENICE OZIMÉ Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc., 2004

CONTENT OF AMINOACIDS AT POTENTINAL FEEDINGS SPECIES OF WHEAT doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Christodoulou V.; Mareček E., 2004

COMPARISON OF RESULTS CHEMICAL AND BIOLOGICAL VALUATION QUALITY OF GREEKS PROVENANCE CHICK PEAS (CICER ARIETINUM) . prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Christodoulou V.; Kráčmar S.; Babidis V., 2004

Verification feeding value new lines perennial wheat in the biological experiments and confrontation results with variety Šárka Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Soumar J., 2004

DYNAMIKA STRAVITELNOSTI A VYUŽITELNOSTI DUSÍKU A ENERGIE U MASNÝCH HYBRIDŮ PRASAT. doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2004

HODNOTA PROTEINŮ POTENCIÁLNÍCH ODRŮD PŠENICE SETÉ (Triticum sativa) doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Christodoulou V.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2004

KVALITA BÍLKOVINY CIZRNY (CICER ARIETINUM) ŘECKÉ PROVENIENCE prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Christodoulou V.; Babidis V., 2004

Rychlá detekce bifidobakterií ve výkalech telat pomocí enzymových metod. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Trojanová Iva; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2004

Detekce bifidobakterií ve výkalech telat v období mléčné výživy. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Trojanová Iva; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2004

Význam kozího mléka ve výživě člověka doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika, 2004

Přežívání bifidobakterií v mléčných výrobcích během záruční doby doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Trojanová Iva; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2004

Bifidogenní účinek kořene pampelišky obecné (Taraxanum officinale). Ing. Trojanová Iva; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2004

Dandelion root infusion as carbon source for bifidobacteria. Ing. Trojanová Iva; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2004

Kozí a ovčí mléko doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2004

Mikrobiologické parametry půdy pod brukvovitými plodinami, různě hnojenými sírou, ve vztahu k následné pšenici. doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Ing. Nováková Michaela; Ing. Jurkovský Petr; prof. Dr. Barabasz Wieslaw, 2004

INTEZITA MIKROBIÁLNÍ PROTEOSYNTÉZY V BACHORU TELAT KRMENÝCH RŮZNOU KRMNOU DÁVKOU prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Christodoulou V.; Kudrna V.; Doležal P., 2004

Ovčí mléko a jeho význam v lidské výživě doc. Ing. Hejtmánková Alena, CSc.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Sledování vlivu antioxidantů na změny obsahu tokoferolů v řepkovém oleji během smažení Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2005

Kvalita a bezpečnost potravin doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2005

Hodnocení jakosti dodávek komerční pšeničné mouky hladké speciál Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Nařízení Evropského parlamentu a Rady 178/2002 a potraviny nového typu ve světle současných změn doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Konzumace sýrů a obliba příchutí Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2005

Působení antioxidantů při skladování a smažení Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Pánek Jan; Gordon Michael H.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2005

Kvalita surovin jako předpoklad bezpečných potravin doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc., 2005

Vliv antioxidantů na úbytek obsahu tokoferolů v řepkovém oleji během smažení Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2005

VLIV ODRŮDY A STANOVIŠTĚ NA PRODUKCI PROTEINU ZRNA PŠENICE SETÉ (Triticum sativum) A JEHO KRMNOU KVALITU doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Ing. Koutná Karla; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Petr Jiří, DrSc., dr.h.c.; prof. Dr. Petr Jiří, DrSc., dr.h.c., 2005

Praktikum pro faremní zpracovatele mléka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2005

Detection of infant faecal bifidobacteria by enzymatic methods. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Nevoral Jiří, CSc.; Ing. Kopečný Jan, DrSc., dr.h.c.; Godefrooij Jeroen; Ing. Trojanová Iva; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2005

Nutritional value of chickpeas in rations of lactating ewes and growing lambs Christodoulou V.; Babidis V.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Ploumi K.; Iliadis C.; Robinson P. H.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2005

Investigation of some water used in laboratory rodents husbandry Ing. Eberová Jitka; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 2005

STUDY OF DIETARY RESTRICTION RESPONSE IN MALES AND FEMALES OF LABORATORY RATS (RATTUS NORVEGICUS) Ing. Eberová Jitka; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 2005

Analysis of nutrition of racehorses (category of two-year old horses) in the reputable racing stable. Ing. Froňková Soňa; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2005

Microbial parameters, mean stand height and diameter of trees on afforested reclaimed soils. doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; Ing. Nováková Michaela, 2005

Mikrobiologické parametry černozemě uložené do klidu před a po desikaci porostu přípravkem Roundup Biaktiv. doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; Ing. Nováková Michaela; RNDr. Strnadová Svatoslava; prof. Ing. Svobodová Miluše, CSc., 2005

Grassing and mulching of land set aside as the way to soil conservation. prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; Ing. Nováková Michaela; doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; RNDr. Strnadová Svatoslava; prof. Ing. Svobodová Miluše, CSc., 2005

Konzumace sýrů, jejich obliba a preference příchutí Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Tajemství pod slupkou rajčat Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Kvalita sušeného ovoce a skořápkových plodů doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Oleje a tuky - zatracované a potřebné doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Uzeniny a uzená masa doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Fekální mikroflóra kojenců s alergickými kolitidami. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Nevoral Jiří, CSc.; Ing. Trojanová Iva; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2005

Distribution of bifidobacteria in gastrointestinal tract of calves. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Trojanová Iva; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2005

Enzymová aktivita bakterií používaných při výrobě jogurtů s probiotickými vlastnostmi Ing. Trojanová Iva; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D., 2005

Autoagregační kmeny bifidobakterií izolovaných z výkalů kojenců. Ing. Trojanová Iva; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2005

Growth of bifidobacteria and clostridia on prebiotics. Ing. Trojanová Iva; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D., 2005

Praktikum pro faremní zpracovatele mléka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Different Utilization of Glucose and Raffinose in Bifidobacterium breve and Bifidobacterium animalis. Ing. Trojanová Iva; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Marounek Milan, DrSc., 2005

Význam kvality zemědělských produktů z hlediska jejich dalšího zpracování doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

In vitro growth behaviour of bifidobacteria and clostridia in culture media with oligosaccharides of prebiotic importance Ing. Trojanová Iva; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D., 2005

Differences in faecal bifidobacteria between healthy infants and infants with allergic colitis. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Nevoral Jiří, CSc.; Ing. Trojanová Iva; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2005

OBSAH TUKU V MLÉCE A MOŽNOSTI JEHO OVLIVNĚNÍ KRMNOU DÁVKOU doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2005

ROZVOJ BACHOROVÝCH SLIZNIC U TELAT V ZÁVISLOSTI NA JEJICH KRMNÉ DÁVCE. Ing. Doležal Petr; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc., 2005

POSOUZENÍ KRMNÉ HODNOTY PROTEINU ZRNA PERSPEKTIVNÍCH LINIÍ PŠENICE S VYUŽITÍM CHEMICKÝCH METOD Ing. Steinbachová Eva; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Ing. Hefferová Marcela; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2005