×
Katedra mikrobiologie, výživy a dietetiky
banner

Publikace

Kapitoly v odborné knize

POUSTKOVÁ, I. – BABIČKA, L. – KOUŘIMSKÁ, L. – PROKŮPKOVÁ, L. – FAMĚRA, O. Laboralim 2009 Recent progress in analytical methods of food. Bratislava, Slovenská republika: STU Fakulta chemickej a potravinárskej technológie, Bratislava, Slovenská republika, 2009. 1s. ISBN 978-80-227-3071-6. s. Autenticita koncentrátů pomerančových džusů, s. 261 - 264.

ŠÁRKA, E. – SYNYTSYA, A. – KRULIŠ, Z. – KOTEK, J. – RŮŽEK, L. – BUBNÍK, Z. – RŮŽKOVÁ, M. In: M.Fiedorowicz, E.Bertoft (Eds.) Starch, recent advances in biopolymer science and technology.. Poland: Polish Society of Food technologist, 2010. 197s. ISBN 978-83-932389-0-3. Structure, mechanical properties and biodegradability of PCL/B-starch blends, s. 131-143.

MUDŘÍK, Z. – ČIŽMÁR, D. – HUČKO, B. – KODEŠ, A. Hodnocení krmiv pro dojnice. Pohořelice: AgroDigest s.r.o., 2013, 590s. ISBN 978-80-260-2514-6. Využití metod NIR při hodnocení krmiv, s. 122-126.

Článek ve sborníku z akce

RADA, V. – NEVORAL, J. – VLKOVÁ, E. – TROJANOVÁ, I. – KILLER, J. Effect of human milk on the growth of bifidobacteria: stimulation of Bifidobacterium bifidum, inhibition of Bifidobacterium animalis.. In Book of Abstracts Gut mikrobiology research to improve health, immune response and nutrition. 21.62006, Aberdeen, Scotland. Aberdeen, Scotland: INRA, 2006. s. 1 - 0.

RŮŽEK, L. – RŮŽKOVÁ, M. – BEČKA, D. – ŠIMKA, J. Mikrobiologické parametry půdy při rozdílném hnojení ozimé řepky dusíkem. In Prosperující olejniny 09.12.2010, Praha, Větrný Jeníkov. Praha: ČZU Praha, 2010. s. 75-76.

ROČKOVÁ, Š. – BUNEŠOVÁ, V. – RADA, V. – NEVORAL, J. – VLKOVÁ, E. – MARŠÍK, P. – SKLENÁŘ, J. Faktory ovlivňující růst bifidobakterií v mateřském mléce. In Sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2010 20.01.2010, Praha. Praha: VŠCHT Praha, 2010. s. 127-132.

FAMĚRA, O. – DOTLAČIL, L. – KOUŘIMSKÁ, L. The effect of wheat grain amylase aktivity on selected quality characteristics. In Proceedings of the 7th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience 02.11.2011, Praha. Praha: Czech Chemical Society, 2011. s. 94-98.

HAVLÍK, J. – RADA, V. – PLACHÝ, V. Xanthine oxidase-inhibitory and hypouricemic action of Black poplar bud extract. In 59th International Congress and Annual Meeting of the Society for Medicinal Plant and Natural Product Research. In: Planta Medica, Journal of Medicinal Plant and Natural Product Research, 12, vol. 77 04.09.2011, Turkey. New York: Verlag, 2011. s. 1453-1453.

ŠIMKA, J. – BEČKA, D. – RŮŽEK, L. – VAŠÁK, J. – CIHLÁŘ, P. Využití stabilizovaných močovin ve výživě řepky ozimé - 3-leté výsledky. In Prosperující olejniny 2012 06.12.2012, Praha, Větrný Jeníkov. Praha: ČZU v Praze, KRV, 2012. s. 43-48.

RŮŽEK, L. – RŮŽKOVÁ, M. – ŠIMKA, J. – BEČKA, D. Směs močoviny s inhibitory (nitrifikace i ureasy) a ledku amonného s vápencem pro ozimou řepku. In Prosperující olejniny 2012 06.12.2012, Praha, Větrný Jeníkov. Praha: ČZU v Praze, KRV, 2012. s. 49-50.

ŠÁRKA, E. – KRULIŠ, Z. – KOTEK, J. – RŮŽEK, L. – RŮŽKOVÁ, M. – KOLÁČEK, J. – HRUŠKOVÁ, K. – BUBNÍK, Z. Properties of a new biodegradable composite based on wheat b-starch. In PROCEEDINGS OF THE 8TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE 28.11.2012, PRAGUE. PRAGUE: CZECH CHEMICAL SOCIETY, NOVOTNEHO LAVKA 5, PRAGUE, CZECH REPUBLIC, 2012. s. 48-51.

KOUŘIMSKÁ, L. – DRESSLEROVÁ, I. – SUS, J. Quality of plant products from different farming systems. In PROCEEDINGS OF 22ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON REASONABLE USE OF FERTILIZERS: DEDICATED TO THE EFFECT OF FERTILIZATION ON THE YIELD, PRODUCTION QUALITY AND THE ENVIRONMENT 30.11.2016, Czech University of Life Sciences Prague. Praha: CZECH UNIVERSITY LIFE SCIENCES PRAGUE, DEPT SYSTEMS ENG, KAMYCKA 129, PRAGUE 6 165 21, CZECH REPUBLIC, 2016. s. 23-28.

**DVOŘÁČEK, V. – **DVOŘÁKOVÁ, Z. – PLACHÝ, V. – **KAVÁLEK, M. Changes of selected wheat polysaccharides after extrusion with emphasis on poultry fattening. In 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience 2018 07.11.2018, Praha, Česká Republika. Praha, Česká republika: , 2018. s. 102-104.

Ostatní výsledky

Exploratory analysis of dynamics of frequency distribution of raw cow milk quality indicators in the Czech Republic Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Využití kapalinové chromatografie pro stanovení volných aminokyselin jako markerů intenzity proteolytických změn v jogurtech Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Inovace výuky předmětu Praktikum z kosmetologie Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Bioaugmentace nitrifikace in situ, matematické modelování procesu na základě praktických výsledků Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Životní cyklus specificky nukleovaného polypropylenu Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Selection of LAB strains for mixed cultures efficient against spoillage bacteria, yeast and moulds Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Freezing point of raw and heat-treated goat milk Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Application of FT Near Spectroscopy for Determination of Protein and Casein in Milk Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Sekundární metabolity v potravinových plodinách z ekologického zemědělství Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Osud vybraných zdraví prospěšných složek při zpracování potravinových plodin Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Analyse of raw cow milk quality according to free fatty acids contents in the Czech Republic Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Reliability of milk urea analyse results by various methods in use of artificial milk control samples Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Relationship of results of various methods of urea analyse in native and enriched milk Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Contamination of cow's raw milk by psychrotrophic and mesophilic microflora in relation to selected factors Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Effect of the stage of lactation on milk composition, its properties and the quality of rennet curdling in East Friesian ewes Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Factors affecting ewe's milk fat and protein content and relationship amongst milk yield and milk components Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Czech medicinal plants as a possible source of antioxidants Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Zavedení praktika ze speciální hygieny potravin Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Inovace výuky předmětu Technologie a hygiena potravin rostlinného původu II Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Možnost uspíšení sklizně raných brambor a jejich vliv na obsah vit. C z hlediska kuchyňské úpravy Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Vliv pěstitelské technologie na produkční a kvalitativní parametry hybridní pšenice Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Vývoj metodiky pro stanovení sorpce síranů v acidifikovaných půdách Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Optimalizace metod stanovení vybraných organických kyselin v mléce a jogurtech Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Optimalizace metod stanovení vybraných organických kyselin v mléce a jogurtech Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Výzkum moderních metod zpracování syrovátky jako vedlejšího produktu resp. odpadní látky z mlékárenské produkce pro přípravu biologicky odbouratelných polymerů Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Metody zjišťování exprese fytoestrogenů do mléka dojnic a jejich dynamika při technologickém zpracování Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

COST OC 924 Secondary Metabolites in Fodd Crops from Organic Farming Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

COST OC 926 The Fate of Selected Health Protecting Constituents During Processing of Food Plants Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Nové postupy formulace mikrodisperzních a nanodisperzních lipidových soustav jako transportních systémů farmakologicky účinných látek Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., -1

Závislosti teploty a relativní vlhkosti stájového prostředí pri odchovu telat na venkovních teplotách. Ing. Samek Miroslav, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 1997

Posouzení vlivu vnějších teplot na mikroklimatické podmínky ve stájích pri odchovu telat ambulantním měřením hodnot. Ing. Samek Miroslav, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 1997

Vyuzívání vedlejsích produktu potravinárského prumyslu má i etické problémy. Ing. Samek Miroslav, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 1998

Freqvency of Clostridium sp. in faecal breast-fed infants. prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. MVDr. Kmeť Vladimír, DrSc., 2003

The influence of rumen development in calves feeding different feed ration doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. MVDr. Rajmon Radko, Ph.D.; Doležal P.; Christodoulou V.; Ing. Kacerovská Libuše, CSc.; Eberová J., 2004

Účinky brukvovitývh předplodin na ozimou pšenici doc. Ing. Prokinová Evženie, CSc.; doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; prof. Ing. Vašák Jan, CSc., 2004

Význam kozího mléka ve výživě člověka-faremní zpracování mléka doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2004

Základní živiny v krmnných směsích pro drůbež doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2004

Enumeration, isolation and identification of bifidobacteria from infant feces. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; MVDr. Bujňáková Dobroslava; prof. MVDr. Kmeť Vladimír, DrSc., 2004

Aggregation of lactobacilli and bifidobacteria with Escherichia coli O157 MVDr. Bujňáková Dobroslava; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; prof. MVDr. Kmeť Vladimír, DrSc., 2004

Microbial characteristics, carbon and nitrogen content in cambisols and luvisols. doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; RNDr. Strnadová Svatoslava; Ing. Nováková Michaela; prof. Dr. Barabasz Wieslaw, 2004

Microbial characteristics as a key indicators of sustainable soil use. prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Ing. Nováková Michaela; Ing. Popelářová Eva, Ph.D.; RNDr. Strnadová Svatoslava, 2004

Enumeration, isolation, and identification of bifidobacteria from dairy products. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Trojanová Iva, 2004

The bifidogenic effect of Taraxacum officinale root. Ing. Trojanová Iva; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; doc. Ing. Kokoška Ladislav, Ph.D.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D., 2004

Vybrané kapitoly z pedobiologie a mikrobiologie. doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc., 2004

Mikrobiologie a pedobiologie, pracovní sešit pro bloková cvičení doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; Ing. Popelářová Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Nováková Michaela, 2004

Výběr plodin pro jednotný trh EU prof. Ing. Vašák Jan, CSc.; doc. Ing. Prokinová Evženie, CSc.; doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc., 2004

Antimicrobial effects of certain plants used for the treatment of infectious diseases in the folk medicine of Lybia. Ing. Bogdadi Hamed Ab; doc. Ing. Kokoška Ladislav, Ph.D.; Ing. Havlík Jaroslav, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc., 2004

Influencing the cellulolytic activity of microorganisms in the rumens of calves that were fed different rations up to their weaning. doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Christodoulou V.; Kudrna V.; Doležal P., 2004

Intensity of microbial proteosynthesis in the rumen of calves that were fed different feeding rations up to their weaning. prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Christodoulou V.; Kudrna V.; Doležal P., 2004

EFEKT RESTRIKCE NA VYBRANÉ FYZIOLOGICKÉ UKAZATELE U LABORATORNÍHO POTKANA Eberová J.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Nováková Jana, 2004

SROVNÁNÍ VÝSLEDKŮ CHEMICKÝCH A BIOLOGICKÝCH HODNOCENÍ KVALITY BÍLKOVIN CIZRNY (CICER ARIETINUM) ŘECKÉ PROVENIENCE. prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Christodoulou V.; Kráčmar S.; Babidis V., 2004

Appearance and disappearance of bifidobacteria in faecal samples from breast-fed infants prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Nevoral Jiří, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Godefrooij Jeroen; Ing. Trojanová Iva, 2004

AMINOKYSELINOVÁ SKLADBA POTENCIONÁLNĚ KRMNÝCH KULTIVARŮ PŠENICE SETÉ (TRITICUM SATIVA) doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Christodoulou V.; Mareček E., 2004

DÍLČÍ VÝSLEDKY Z OVĚŘOVÁNÍ KRMNÉ HODNOTY PERSPEKTIVNÍCH LINIÍ PŠENICE OZIMÉ Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc., 2004

CONTENT OF AMINOACIDS AT POTENTINAL FEEDINGS SPECIES OF WHEAT doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Christodoulou V.; Mareček E., 2004

COMPARISON OF RESULTS CHEMICAL AND BIOLOGICAL VALUATION QUALITY OF GREEKS PROVENANCE CHICK PEAS (CICER ARIETINUM) . prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Christodoulou V.; Kráčmar S.; Babidis V., 2004

Verification feeding value new lines perennial wheat in the biological experiments and confrontation results with variety Šárka Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Soumar J., 2004

DYNAMIKA STRAVITELNOSTI A VYUŽITELNOSTI DUSÍKU A ENERGIE U MASNÝCH HYBRIDŮ PRASAT. doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2004

HODNOTA PROTEINŮ POTENCIÁLNÍCH ODRŮD PŠENICE SETÉ (Triticum sativa) doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Christodoulou V.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2004

KVALITA BÍLKOVINY CIZRNY (CICER ARIETINUM) ŘECKÉ PROVENIENCE prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Christodoulou V.; Babidis V., 2004

Rychlá detekce bifidobakterií ve výkalech telat pomocí enzymových metod. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Trojanová Iva; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2004

Detekce bifidobakterií ve výkalech telat v období mléčné výživy. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Trojanová Iva; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2004

Význam kozího mléka ve výživě člověka doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika, 2004

Přežívání bifidobakterií v mléčných výrobcích během záruční doby doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Trojanová Iva; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2004

Bifidogenní účinek kořene pampelišky obecné (Taraxanum officinale). Ing. Trojanová Iva; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2004

Dandelion root infusion as carbon source for bifidobacteria. Ing. Trojanová Iva; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2004

Kozí a ovčí mléko doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2004

Mikrobiologické parametry půdy pod brukvovitými plodinami, různě hnojenými sírou, ve vztahu k následné pšenici. doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Ing. Nováková Michaela; Ing. Jurkovský Petr; prof. Dr. Barabasz Wieslaw, 2004

INTEZITA MIKROBIÁLNÍ PROTEOSYNTÉZY V BACHORU TELAT KRMENÝCH RŮZNOU KRMNOU DÁVKOU prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Christodoulou V.; Kudrna V.; Doležal P., 2004

Effect of triacylglycerols of caprylic and capric acid on performance, mortality and digestibility of nutrients in growing rabbits prof. Ing. Skřivanová Věra, CSc.; Ing. Volek Zdeněk, Ph.D.; Ing. Zita Lukáš, Ph.D.; prof. Ing. Marounek Milan, DrSc., 2004

Replacement of starch by pectin and chicory inulin in the starter diet of early-weaned rabbit: effect on growth, health status, caecal traits and viscosity of the small intestinal content Ing. Volek Zdeněk, Ph.D.; prof. Ing. Skřivanová Věra, CSc.; prof. Ing. Marounek Milan, DrSc.; Ing. Zita Lukáš, Ph.D., 2004

Kvalita a funkce půd ve vztahu k udžitelnému vývoji a ochraně půdního pokryvu prof. Ing. Kozák Josef, DrSc., dr.h.c.; prof. Ing. Balík Jiří, CSc.; prof. RNDr. Barták Miroslav, CSc.; prof. Dr. Ing. Borůvka Luboš; Ing. Brant Václav, Ph.D.; Ing. Drábek Ondřej, Ph.D.; Ing. Janků Jaroslava, CSc.; Ing. Kalous Lukáš, Ph.D.; doc. Ing. Kodešová Radka, CSc.; Kolihová Dana; Ing. Kolihová Dana, CSc.; RNDr. Kurfürst Josef, CSc.; prof. Ing. Mareček Jiří, CSc.; prof. Ing. Matula Svatopluk, CSc.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Ing. Pavlů Lenka, Ph.D.; Ing. Pavlů Lenka, Ph.D.; prof. RNDr. Němeček Jan, DrSc.; Ing. Němeček Karel; Ing. Penížek Vít, Ph.D.; Ing. Popelářová Eva, Ph.D.; Ing. Mühlhanselová Marcela, Ph.D.; doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; prof. Ing. Soukup Josef, CSc.; prof. Ing. Svobodová Miluše, CSc.; doc. Ing. Száková Jiřina, CSc.; prof. Ing. Šantrůček Jaromír, CSc.; Ing. Táborský Jan; doc. RNDr. Valla Miloš, CSc.; RNDr. Vaněk Aleš, Ph.D.; RNDr. Vaněk Aleš, Ph.D.; prof. Ing. Vaněk Václav, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; Mgr. Vrabec Vladimír, Ph.D., 2005

Ovčí mléko a jeho význam v lidské výživě doc. Ing. Hejtmánková Alena, CSc.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Sledování vlivu antioxidantů na změny obsahu tokoferolů v řepkovém oleji během smažení Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2005

Kvalita a bezpečnost potravin doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2005

Hodnocení jakosti dodávek komerční pšeničné mouky hladké speciál Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Nařízení Evropského parlamentu a Rady 178/2002 a potraviny nového typu ve světle současných změn doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2005

Konzumace sýrů a obliba příchutí Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2005

Působení antioxidantů při skladování a smažení Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Pánek Jan; Gordon Michael H.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2005

Kvalita surovin jako předpoklad bezpečných potravin doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc., 2005

Vliv antioxidantů na úbytek obsahu tokoferolů v řepkovém oleji během smažení Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2005

Microbial biomass-C determined using CaCl2 and K2SO4 as extraction reagents. doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Ing. Nováková Michaela; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; Ing. Černý Jindřich, Ph.D.; prof. Dr. Barabasz Wieslaw, 2005

VLIV ODRŮDY A STANOVIŠTĚ NA PRODUKCI PROTEINU ZRNA PŠENICE SETÉ (Triticum sativum) A JEHO KRMNOU KVALITU doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Ing. Koutná Karla; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Petr Jiří, DrSc., dr.h.c.; prof. Dr. Petr Jiří, DrSc., dr.h.c., 2005

Uplatnění systému alternativního managementu ochrany půdy a vody v krajině prof. Ing. Šantrůček Jaromír, CSc.; prof. Ing. Svobodová Miluše, CSc.; doc. Ing. Mrkvička Jiří, CSc.; Ing. Fuksa Pavel, Ph.D.; Ing. Hakl Josef, Ph.D.; Ing. Kocourková Daniela, Ph.D.; doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; Ing. Sedláčková Jarmila, 2005

Faremní zpracování mléka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Jiralová Kateřina; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2005

Praktikum pro faremní zpracovatele mléka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2005

Den mléka 2005 prof. Ing. Štolc Ladislav, CSc.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; prof. Ing. Louda František, DrSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Ježková Alena, CSc.; Ing. Nohejlová Lenka; Ing. Nohejlová Lenka; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika, 2005