×
Katedra mikrobiologie, výživy a dietetiky
banner

Publikace

Ostatní výsledky

SROVNÁNÍ RŮSTOVÝCH SCHOPNOSTÍ DVOU SKUPIN FINÁLNÍCH HYBRIDŮ PRASAT Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc., 2005

VLIV PĚSTOVÁNÍ U ROZDÍLNÝCH ODRŮD PŠENICE SETÉ NA VÝNOS A KRMNOU KVALITU PROTEINU ZRNA Ing. Koutná Karla; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2005

PRVNÍ POZNATKY Z BIOLOGICKÉHO OVĚŘOVÁNÍ KVALITY PROTEINU ZRNA NOVOŠLECHTĚNCŮ PŠENICE SETÉ Ing. Hefferová Marcela; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Ing. Steinbachová Eva; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2005

ANALÝZA VÝŽIVY DOSTIHOVÝCH KONÍ (KATEGORIE DVOULETÍ) V RENOMOVANÉ DOSTIHOVÉ STÁJI. Ing. Froňková Soňa; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2005

OVLIVNĚNÍ VELIKOSTI A HUSTOTY PAPIL BACHOROVÉ SLIZNICE, KRMNOU DÁVKOU TELAT DO ODSTAVU. doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Doležal P., 2005

KRMNÁ HODNOTA ZRNA PŠENICE SETÉ (Triticum sativum) Z EKOLOGICKÉ PRODUKCE Ing. Koutná Karla; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2005

THE REPLACEMENT OF SOYBEAN MEAL BY CHICKPEAS IN THE DIET OF GROWING-FINISHING PIGS. ΙΙ. EFFECT ON PORK QUALITY Christodoulou V.; Sossidu Eva; Babidis V.; Ambrosiadis J.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Iliadis C., 2005

THE REPLACEMENT OF SOYBEAN MEAL BY CHICKPEAS IN THE DIET OF GROWING-FINISHING PIGS. Ι. EFFECT ON PERFORMANCE AND CARCASS CHARACTERISTICS Christodoulou V.; Babidis V.; Sossidu Eva; Ambrosiadis J.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Iliadis C., 2005

Ozimá hořčice sareptská jako možná předplodina pšenice ozimé podle tří půdně biologických kritérií doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Kroutil Petr; Krejčová Jana, 2005

C and N content and 12yr–dynamics of microbial parameters in chernozem, regosol and rendzic leptosol doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; Ing. Nováková Michaela; RNDr. Strnadová Svatoslava, 2005

Variabilita mineralizační aktivity. prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; Ing. Popelářová Eva, Ph.D., 2005

Soil organic matter - microbial interactions. prof. Ing. Voříšek Karel, CSc., 2005

OVLIVNĚNÍ VELIKOSTI A HUSTOTY PAPIL BACHOROVÉ SLIZNICE, KRMNOU DÁVKOU TELAT DO ODSTAVU. doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Doležal P., 2005

KRMNÁ HODNOTA ZRNA PŠENICE SETÉ (Triticum sativum) Z EKOLOGICKÉ PRODUKCE Ing. Koutná Karla; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc., 2005

Senzorické hodnocení uzených sýrů Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006

Faktory ovlivňující množství a složení mléka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Význam, složení a získávání kozího mléka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Chov koz v České republice Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Podmínky chovu koz Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Technologie výroby čerstvých sýrů a tvarohů ve vztahu ke kyselosti Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Význam drůbežího masa ve výživě člověka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006

Flour yield of different winter wheat categories depending on the grain hardness Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Bc. Erhartová Daniela, 2006

Význam mléka ve výživě člověka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006

Balíček hygienických opatření Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006

Hodnocení tvrdosti zrna pšenice ve vztahu k výtěžnosti mouk Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2006

Sledování změn kyselosti při výrobě kozího sýra Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika, 2006

Chromatografické metody v analýze kontaminantů migrujících z obalů určených pro přímý styk s potravinami Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; doc. Dr. Ing. Poustka Jan; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Staruch Ladislav; Ing. Faměra Oldřich, CSc., 2006

Sledování vlivu hnojení na kvalitativní parametry pěstované zeleniny Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Václavíková Kristýna; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Hajšlová Jana, 2006

Zásady a přístupy k udržení zdravotní nezávadnosti surovin pro výrobu potravin a krmiv doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Nejčastěji diskutované kontaminanty v rámci EU a WTO doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2006

Effectivenes of Carotenes and Tocopherols on the Lipid Oxidation Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Pánek Jan, 2006

Těchnologičeskie aromatizatori i kačestvo piščevych produktov Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Pánek Jan, 2006

Návrh systému HACCP při faremním získávání mléka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2006

EFSA a bezpečnost potravin Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Václavíková Kristýna, 2006

Kozí mléko ve výživě člověka Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006

Senzorická kvalita faremně vyráběných mléčných výrobků Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006

Bezpečnost potravin a systém HACCP Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2006

Organoleptické vlastnosti uzených sýrů v závislosti na době od otevření originálního balení Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Šedivá Alena, 2006

Monitoring of milk acidity changes during goat cheesemaking Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2006

Reducing food safety risks for third countries doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Charvátová Jana, 2006

Genetically modified organisms and novel food - legal regulation in the European Community and in the Czech Republic Charvátová Jana; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Praktikum pro faremní zpracovatele mléka (Seminář pro praxi) - Výroba sýrů doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2006

Praktikum pro faremní zpracovatele mléka (Seminář pro praxi) - hygienické požadavky na faremní zpracování mléka doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Drůbež a mléko ve výživě člověka doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Praktikum pro faremní zpracovatele mléka (Seminář pro praxi) - Hodnocení výrobků doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Den mléka 2006 doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Potravinářská mikrobiologie doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Killer Jiří, 2006

Mikrobiologie a pedobiologie, pracovní sešit pro bloková cvičení doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; Ing. Popelářová Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Nováková Michaela, 2006

Dílčí poznatky o krmné kvalitě vybraných obilovin z ekologického systému hospodaření doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Steinbachová Eva, 2006

Vliv systému hospodaření, odrůdy a ročníku na krmnou kvalitu proteinu zrna pšenice seté doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Petr Jiří, DrSc., dr.h.c.; prof. Dr. Petr Jiří, DrSc., dr.h.c.; Řehořová Karla, 2006

Mražené, nebo chlazené výrobky? doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Kvalita sušených skořápkových plodů II doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2006

Jen zdravá jablka jsou zdraví prospěšná doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D., 2006

Mikrobiologická charakteristika a obsah prebiotik ve vybraných zahraničních a tuzemských probiotických a symbiotických preparátech. Ing. Killer Jiří; Ing. Trojanová Iva; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2006

Využití dusíku u současných rostoucích a vykrmovaných prasat Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 2006

Posouzení kvality proteinu zrna pšenice seté, pěstované ekologicky a konvenčně Řehořová Karla; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Steinbachová Eva, 2006

Ověření vlivu vybraných kvasničních kultur ve výživě vysokoužitkových dojnic Ing. Poláková Karolína; Kudrna V.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 2006

Ověření směsí pro brojlery s využitím perspektivních pšenic Steinbachová Eva; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Stehno Z., 2006

Bifidobakterie trávicího traktu mláďat přežvýkavců. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Trojanová Iva; Ing. Killer Jiří; Ing. Šmehilová Martina, 2006

Zjišťování mucinolytické aktivity bifidobakterií izolovaných z rekta mláďat hospodářských zvířat (telat, jehňat a kůzlat), kojenců a dospělých lidí. Ing. Killer Jiří; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Marounek Milan, DrSc., 2006

Spatial variability of the soil CO2 production Ing. Popelářová Eva, Ph.D.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; RNDr. Strnadová Svatoslava, 2006

Variabilita aminokyselinové skladby proteinu zrna u rozdílných typů pšenice seté. prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Dvořáček Václav; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Němec Z., 2006

Probiotics properties of bifidobacteria isolated from GIT of claves and infants. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Boušková Jitka; Ing. Trojanová Iva; Ing. Killer Jiří, 2006

Genetic heterogeneity and functional properties of human intestinal Bifidobacterium strains. Rittich Bohuslav; Španová Alena; Křížová Jana; Kšicová Kteřina; Dráb Vladimír; Drbohlav Jan; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2006

Detection of faecal bacteria by FISH method. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Trojanová Iva; Ing. Killer Jiří, 2006

Antibiotic resistance of bifidobacteria isolated from gastrointestinal tract of calves. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Popelářová Petra; Ing. Trojanová Iva; Ing. Killer Jiří, 2006

Porovnání fekální mikroflóry telat a jehňat. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Trojanová Iva; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Killer Jiří, 2006

Stanovení množství bifidobackterií ve stolici kojenců pomocí různých zdrojů uhlíku. Ing. Trojanová Iva; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Killer Jiří, 2006

Růst bifidobakterií v kravském a mateřském mléce. prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Nevoral Jiří, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Trojanová Iva; Ing. Killer Jiří, 2006

Prebiotika stimulují růst klostridií izolovaných ze stolice kojenců prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Nevoral Jiří, CSc.; Ing. Trojanová Iva; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Killer Jiří, 2006

Mikrobiologické parametry urbánních zemin obohacených mulčovací kůrou, čistírenskými kaly, Lignohumátem AM™, papírenským a kmínovým odpadem. doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Ing. Nováková Michaela; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; Kváčová M.; Jáglová M.; Lhotáková T.; Osecký L.; Axman L., 2006

Vliv desikace původního porostu a následného osetí jílkem mnohokvětým na mikrobiologické parametry luvické černozemě. Ing. Nováková Michaela; doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc., 2006

Nejlepší kombinací pro jarní náhradu řepky ozimé sladovnickým ječmenem je orba a herbicidy Lasso® MTX a Command® 4 EC doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Ing. Nováková Michaela; Ing. Dvořák Ondřej; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc., 2006

Mikrobiologické a chemické parametry stavebních a demoličních odpadů, obohacených Lignohumátem AM™, kmínovou, pšeničnou, řepkovou a ječnou slámou doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Ing. Nováková Michaela; Krejčová Jana; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; Kváčová M.; Jáglová M.; Lhotáková T.; Osecký L., 2006

Sustainable Utilization of Agricultural Abandoned Land Havránek F.; Pavliš Jindřich; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 2006

ŽIVINOVÉ SLOŽENÍ TRITIKALE ZE SKLIZNĚ ROKU 2007 doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2007

Testování antimikrobiální aktivity bifidobakterií. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Šmehilová Martina; Boušková Jitka; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2007

Použitie metódy FISH pri stanovení baktérií tráviaceho traktu kojencov a prežúvavcov. Ing. Šmehilová Martina; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2007

Administration of probiotics to lambs. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Šmehilová Martina; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Killer Jiří, 2007

Utilization of prebiotics by infant faecal bacteria. prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Nevoral Jiří, CSc.; Ing. Trojanová Iva; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Killer Jiří, 2007

Bifidobacteria in infants with allergic history. Ing. Šmehilová Martina; Nevoral Jiří, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Killer Jiří; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2007

The species composition of faecal bifidobacteria in infants with allergic history. Ing. Šmehilová Martina; Nevoral Jiří, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Killer Jiří; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2007

Auto-aggregation and co-aggregation ability in bifidobacteria and clostridia. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Killer Jiří; Ing. Šmehilová Martina, 2007

Podávání probiotik jehňatům v období mléčné výživy. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Šmehilová Martina; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Tlapáková Ivana; Ing. Killer Jiří, 2007

Intestinal microflora in exclusively breast-fed infants with blood-streaked stools. Nevoral Jiří, CSc.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Bláhová Květa; Bronský Jiří; Bubáková Dana; Ing. Killer Jiří, 2007

Growth of bifidobacteria in human milk. prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Nevoral Jiří, CSc.; Ročková Šárka; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Killer Jiří, 2007

Occurrence of bifidobacteria in calves is highly depended on diet composition. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Netopilíková Iva; Ing. Killer Jiří; Ing. Šmehilová Martina, 2007

Growth of bifidobacteria in cow and human milk. prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Nevoral Jiří, CSc.; Ročková Šárka; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Killer Jiří; Ing. Šmehilová Martina, 2007

Relations between activities and counts of microorganisms. Ing. Popelářová Eva, Ph.D.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; RNDr. Strnadová Svatoslava, 2007

Soil microbial and nutrient interactions in Cambisols, Luvisols and Stagnosols doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Ing. Nováková Michaela; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; Kubát Jaromír, 2007

Vztahy mezi počty mikroorganismů a abiotickými parametry orných půd. Ing. Popelářová Eva, Ph.D.; Kubát Jaromír; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; RNDr. Randová Daniela, 2007

Practical solutions for managing optimum C and N content in agricultural soils IV. prof. Ing. Voříšek Karel, CSc., 2007

Changes in organoleptic and physiochemical properties of selected apple cultivars during their storage Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2007

Globalizace jako velký problém v bezpečnosti potravin doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Sokol J., 2007

Zavádění standardů EUREPGAP do zemědělské praxe Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2007

Vliv kyselosti kozího mléka na kvalitu sýrů Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; Dragounová Hedvika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2007

Složení a technologické vlastnosti výrobku z drůbežího masa Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2007

Vliv dělené dávky dusíkatého hnojení na pekařskou jakost pšenice Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Bc. Erhartová Daniela, 2007

Inhibiční látky v kozím mléce Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2007

Inhibiční látky a somatické buňky v mléce Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2007