×
Katedra mikrobiologie, výživy a dietetiky
banner

Publikace

Ostatní výsledky

KODEŠ, A. – MUDŘÍK, Z. – HUČKO, B. – PLACHÝ, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Calculating the meadow hay energy value based solely on the NDF. 2015, Acta fytotechn. zootechn, roč. 18, č. 4, s. 95-98.

BUNEŠOVÁ, V. – GEIGEROVÁ, M. – RADA, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); The influence of diet on the occurrence of bifidobacteria and lactobacilli. 2015, 8th Probiotics, prebiotics & new foods for microbiota and human health, 13.-15.9.2015, Řím, Italia, s. 120.

MUSILOVÁ, Š. – ŠVEJSTIL, R. – BUNEŠOVÁ, V. – RADA, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Testing of synbiotic properties of human milk oligosacharides and probiotic bacteria.. 2015, 8th Probiotics, prebiotics & new foods for microbiota and human health, 13.-15.9.2015 Řím, Italia, s. 125..

RŮŽEK, L. – VOŘÍŠEK, K. – POPELÁŘOVÁ, E. – RADA, V. – VLKOVÁ, E. – RŮŽKOVÁ, M. Podtyp: Skripta; Mikrobiologie, pracovní sešit. 2015, ČZU v Praze, 2015, PowerPrint, desáté přepracováné vydání, s. 1-77. ISBN: 978-80-213-2561-6.

KOUŘIMSKÁ, L. – ADÁMKOVÁ, A. – BORKOVCOVÁ, M. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Konzumace jedlého hmyzu z hlediska nutriční a hygienické jakosti. 2015, Sborník příspěvků. XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr 25.-27. 5. 2015, s. 7-15. ISBN 978-80-86909-11-0.

ADÁMKOVÁ, A. – KOUŘIMSKÁ, L. – BORKOVCOVÁ, M. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Porovnání složení a nutriční kvality hmyzu ze Sumatry a chovaného v ČR. 2015, Sborník příspěvků. XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr 25.-27. 5. 2015, s. 190-193. ISBN 978-80-86909-11-0.

RADA, V. – MUSILOVÁ, Š. – BUNEŠOVÁ, V. – VLKOVÁ, E. – KILLER, J. – ŠVEJSTIL, R. – PECHAR, R. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Hodnocení probiotických výrobků společností pro probiotika a prebiotika. 2016, Sborník přednášek XI.Symposia společnosti pro Probiotika a Prebiotika, 12.4.2016, s. 12. ISBN: 978-80-213-2639-2.

SKŘIVANOVÁ, E. – GEIGEROVÁ, M. – ŠVEJSTIL, R. – RADA, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); The effect of dietary white lupin (lupinas albus) seeds on intestinal microbiota. 2016, Book of Abstract, 4 th International ISEKI_Food Conference, 6.7.-8.7.2016 Viena, Austria, s. 230. ISBN: 978-3-900932-34-3.

DOSKOČIL, I. – KAMLER, M. – NESVORNÁ, M. – HUBERT, J.Identification of the honeybee parasitic mite Varroa destructor resistance using discrimination concentrations of acaricides in vitro. 2016, Book of Abstract, 49th Annual Meeting of the Society for Invertebrate Pathology, 24.7.-28.7.2016 France, s. 104..

DOBEŠ, P. – VOJTEK, L. – HRONCOVÁ, Z. – TYL, J. – KILLER, J. – ČERNOCH, P. – HYRSL, P.Honey bee immunity: Its modulation by dietary supplements and probiotics. 2016, Book of Abstract, 49th Annual Meeting of the Society for Invertebrate Pathology, 24.7.-28.7.2016 France, s. 104.

HUČKO, B. – MUDŘÍK, Z. – PLACHÝ, V. – KODEŠ, A.Ověření naťe topinamburu ve výživě králičích brojlerů. 2016, XII. Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky, 7.-8.9.2016, Košice, s. 164-167. ISBN: 978-80-8077-497-4.

PLACHÝ, V. – MUDŘÍK, Z. – KODEŠ, A. – HUČKO, B.Vliv extruze pšeničného zrna na produkční účinnost u kuřecích brojlerů. 2016, Extruzní technologie je, energeticky efektivní, prakticky bezodpadová a snadno řiditelná technologie sloužící k úpravě fyzikálních vlastností krmiv, především jejich fyzikální skladby, formy a chuti podávaných krmiv. Při extruzi se rostlinné proteiny mění nejvíce při zpracovávání krmiv jako je sójový extrahovaný šrot nebo obiloviny (hlavně pšenice a ječmen). V průběhu procesu dochází k denaturaci bílkovin a částečné nebo úplné inaktivaci jejich negativně působících látek. Významnější složkou v cereáliích je škrob. Vhodnou modifikací lze uzpůsobit funkční vlastnosti tohoto polysacharidu, např. jeho viskozitu nebo tepelné mazovatění. Byl založen pokus s brojlerovými kuřaty. Kontrolní i pokusná skupina byla krmena stejnou krmnou směsí, rozdíl byl pouze v úpravě pšenice - pokusná skupina měla extrudovanou pšenici. Extruze změnila fyzikální vlastnosti pšenice, především díky úpravám škrobu a vlákniny, což se prokázalo dřívějším naplněním požadavku nasycenosti, jak fyzikální, tak i fyziologické. Díky přístupnějším živinám (škrob, vláknina) byla lepší konverze krmiva u směsi s extrudovanou pšenicí. .

HUČKO, B. – MUDŘÍK, Z. – MIKEŠOVÁ, K. – PLACHÝ, V. – KODEŠ, A.Use of fats in the diet of sport horses. 2016, Acta fytotech. zootechn., roč. 19, č. 1, s. 3-6. ISSN: 1336-9245..

MUSILOVÁ, Š. – RADA, V.Naše první funkční potravina – Mateřské mléko. 2016, MaMiTa, č. 55, s. 11. ISSN: 12141690.

MUSILOVÁ, Š. – RADA, V.Biologické funkce oligosacharidů mateřského mléka. 2016, Neonatologické Listy, roč. 22, č. 1, s. 34-37. ISSN: 12111600.

ŠVEJSTIL, R. – RADA, V. – PLACHÝ, V. – GEIGEROVÁ, M. – SALMONOVÁ, H. – DUŠKOVÁ, D. – HAUTEKIET, V.Vliv probiotického kmene Clostridium butyricum na střevní mikrobiotu a užitkovost masných brojlerů. 2016, XXV. konference mladých mikrobiologů Tomáškovy dny 2016, 2.-3.6.2016 Brno, s. 74. ISBN: 978-80-210-8255-7.

ŠVEJSTIL, R. – RADA, V.Probiotické vlastnosti Clostridium butyricum. 2016, Sborník z konference Aktuální poznatky ve výživě a zdraví zvířat a bezpečnosti produktů 2016, 22.9.2016 Uhřiněves, s. 19-25. ISBN: 978-80-7403-152-6.

ŠVEJSTIL, R. – RADA, V. – PLACHÝ, V. – GEIGEROVÁ, M. – SALMONOVÁ, H. – DUŠKOVÁ, D. – HAUTEKIET, V.Influence of administration of Clostridium butyricum MIYAIRI 588 strain on broiler performance and intestinal microbiota.. 2016, NutriNet 2016, 11.2.-12.2.2016 ČZU v Praze, s. 92-100. ISBN: 978-80-213-2638-5.

ŠVEJSTIL, R. – RADA, V.Netradiční probiotikum na bázi bakterií rodu Clostridium a jeho využití ve výživě kuřecích brojlerů. 2016, Expertní studie, listopad 2016, Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i. Praha.

JOCH, M. – KUDRNA, V. – ILLEK, J. – VÝBORNÁ, A. – TYROLOVÁ, Y. – LANG, P.Vliv přípravku směsi silic do krmné dávky dojnic na příjem krmiva, mléčnou užitkovost, složení mléka a bachorovou fermentaci. 2016, XII. Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky, 7.-8.9.2016, Košice, s. 164-167. ISBN: 978-80-8077-497-4.

RADA, V. – MUSILOVÁ, Š. – MARŠÍK, P. – VLKOVÁ, E. – BUNEŠOVÁ, V. – SKLENÁŘ, J. – KUNOVÁ, G. – NEVORAL, J.Growth of intestinal bacteria on milk saccharides. 2016, 7th International Conference on the Quality and safety in food production chain, 23.-24.6.2016 Wroclaw, s. 82. ISBN: 978-83-7717-240-7.

GEIGEROVÁ, M. – ŠVEJSTIL, R. – SKŘIVANOVÁ, E. – KODEŠOVÁ, T. – RADA, V.Influence of raffinose-series oligosaccharides isolated from lupin (lupinus albus) on the intestinal microbiota of broiler chicken. 2016, Poster Abstract Food Micro, 19.-22.6.2016 Dublin, Ireland, s.559..

MUSILOVÁ, Š. – MODRÁČKOVÁ, N. – HUDCOVIČ, T. – HERMANOVÁ, P. – ŠVEJSTIL, R. – RADA, V. – BUNEŠOVÁ, V.In vitro and in vivo testing of human milk oligosaccharides and probiotic bacteria. 2016, Poster Abstract Food Micro, 19.-22.6.2016 Dublin, Ireland, s.269..

SALMONOVÁ, H. – ŠMEJKAL, K. – BUNEŠOVÁ, V. – VLKOVÁ, E.Antimicrobial activity of various extracts from pectinatella magnifica against food spoilage bacteria and potential pathogens. 2016, Poster Abstract Food Micro, 19.-22.6.2016 Dublin, Ireland, s.559..

SKŘIVANOVÁ, E. – HOVORKOVÁ, P. – LALOUČKOVÁ, K.The study on antibacterial activity of plant oils containing medium-chain fatty acids. 2016, Poster Abstract Food Micro, 19.-22.6.2016 Dublin, Ireland, s.559..

PAZOUREK, J. – ŠMEJKAL, K. – KOLLÁR, P. – RAJCHARD, J. – ŠINKO, J. – BALOUNOVÁ, Z. – VLKOVÁ, E. – SALMONOVÁ, H.Invasion of Pectinatella magnifica in Freshwater Resources of the Czech Republic. 2016, International Journal of Enviromental, Chemical, Ecological, Geological and Geophysical Engieering, roč. 10, č. 3, s. 278-285..

DVOŘÁČEK, V. – PLACHÝ, V. – ŠTĚRBOVÁ, L. – MATĚJOVÁ, E. – KAVÁLEK, M. – HUČKO, B.Effect of Extrusion Procedure on Selected Grain Parameters in Contrast Wheat Cultivars. 2016, Scientific Papers: Animal Science and Biotechnologies, roč. 49, č. 1, s. 6-11. ISSN: 1841-9364.

PAVLŮ, K. – HOMOLKA, P. – PAVLŮ, V. – HEJCMAN, M.Obsah minerálních látek v biomase druhově pestrého travního porostu podhorské oblasti ovlivněný předchozí rozdílnou intenzitou pasty. 2016, .

JEČMÍNKOVÁ, K. – KYSELOVÁ, J. – MÁTLOVÁ, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Produkční stáda versus genetické zdroje. 2016, Náš chov. č.3. s26-27..

JEČMÍNKOVÁ, K. – RYCHTÁŘOVÁ, PH.D., I. – KYSELOVÁ, J. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); Trendy ve šlechtění českého strakatého skotu a význam funkčních vlastností. 2016, Zpravodaj Svazu chovatelů a plemenné knihy českého strakatého skotu. 2016(2): 12-13..

JEČMÍNKOVÁ, K. – RYCHTÁŘOVÁ, PH.D., I.Jednonukleotidový polymorfismus a jeho využití jako markeru při selekci vlastností s nízkou dědivostí. 2016, Zpravodaj Svazu chovatelů a plemenné knihy českého strakatého skotu. 2016(3): 9..

UHLÍŘOVÁ, L. – VOLEK, Z. – MAROUNEK, M. – SKŘIVANOVÁ, E. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); The effect of a diet based on whole white lupin seed (Lupinus albus cv Amiga) on sanitary risk index and the growth of growing-fattening rabbits. 2016, Proceedings of the 11th World Rabbit Congress, Qingdao (China)- June 15-18, s. 459-462.

PAVLŮ, K. – TEKA, T. – NWAOGU, C. – PAVLŮ, V. – PAVLŮ, L. – **GAISLER, J. – HOMOLKA, P.; idPublikace = 75100; Název: Soil and herbage nutrients under pasture patches-- Neexistuje podtyp publikace --

PAVLŮ, K. – TEKA, T. – NWAOGU, C. – PAVLŮ, V. – PAVLŮ, L. – **GAISLER, J. – HOMOLKA, P.; idPublikace = 75317; Název: Obsah živin v půdě a nadzemní biomase nedopasků při intenzivní nebo extenzivní pastvě v travním porostu s dominancí Agrostis capillaris-- Neexistuje podtyp publikace --

LALOUČKOVÁ, K. – SKŘIVANOVÁ, E. – HOVORKOVÁ, P.Study on antibacterial properties of edible oils containing medium-chain fatty acids. 2018, Proceedings of reviewed scientific papers NutriNET2018, Brno, 24.05.2018, s. 66-76, ISBN 978-80-7509-600-5.

**KOLBÁBEK, PH.D., I. – **MAXOVÁ, I. – KOUŘIMSKÁ, L. – LUKEŠOVÁ, D. – KOTRBA, R.Eland or Beef. Sensory Evaluation of Liver/Meat Pates Made from Fresh or Frozen Meat.. 2018, Small animal producers in Europe can financially benefit more from sale of value added product then from only carcasses or dissected cuts. Pâté is a traditional and popular product, which enables to process low value meat cuts and edible offal. Especially, when introducing on market a new exotic species like eland (Taurotragus oryx), sale of low valued cuts with higher collagen content is problematic. Therefore, we aimed to evaluate sensory traits of several pates made of liver and less valuable fresh or frozen meat cuts (neck, brisket and plate) of eland and cattle. Four batches of pâté made of fresh and frozen material (45 and 90 days) was tested by 35 panellists in 14 organoleptic traits. Two pâté batches consisted of chicken liver and beef or eland meat. Another two were made from eland or beef liver together with eland meat. Pâté made from fresh material including chicken or eland or beef liver together with eland meat or beef has showed mainly only differences in textural characteristics like in friability, overall texture being better scored for pâté including chicken livers. Chicken livers resulted also in higher intensity of colour. Freezing of material (meat and livers) before processing into pate resulted in worse scoring of final product being better scored for batches with chicken livers for sensory traits of overall appearance; pleasantness of taste, colour and intensity of colour; colour hue and textural friability; overall texture and of pleasantness of consistency. Pate made with chicken livers from frozen material had also less of off flavour. Book of Abstracts 19th Risk Factors of Food Chain 2018 Matrafured, Hungary, p. 36. ISBN 978-963-269-774-1. The whole study will be published in Scientia Agriculturae Bohemia in 2019..

ŠVEJSTIL, R. – MUSILOVÁ, Š.Význam vlákniny ve výživě a její spotřeba v České republice. 2018, Potravinářská revue, 2018, č. 5, s.13-15..

SKŘIVANOVÁ, E. – ŠVEJSTIL, R. – **STRAKOVÁ, E. – **SUCHÝ, P.A possible prebiotic effect of dietary lupin (Lupinus albus) in laying hens. 2018, SKŘIVANOVÁ, E. – ŠVEJSTIL, R. – **STRAKOVÁ, E. – **SUCHÝ, P. A possible prebiotic effect of dietary lupin (Lupinus albus) in laying hens. In The Role of Probiotics on the Roadmap to a Healthy Microbiota 19.04.2018, Ghent, Belgium.: International Yakult Symposium 2018, 2018. s. 29-29..

MODRÁČKOVÁ, N. – **HUSA, J.Didaktický projekt ve vyučování předmětu mikrobiologie. 2018, MODRÁČKOVÁ, N. – **HUSA, J. Didaktický projekt ve vyučování předmětu mikrobiologie. In Trendy v didaktice biologie 20.09.2018, Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta. Praha: 2018. s. 66-67..

MODRÁČKOVÁ, N. – MAKOVSKÁ, M. – NEUŽIL BUNEŠOVÁ, V.Natural gums as prebiotics for bifidobacteria. 2018, MODRÁČKOVÁ, N. – MAKOVSKÁ, M. – NEUŽIL BUNEŠOVÁ, V. Natural gums as prebiotics for bifidobacteria. In The Role of Probiotics on the Roadmap to a Healthy Microbiota 19.04.2018, Ghent, Belgium. : Yakult International Symposium 2018, 2018. s. 28-28..

NEUŽIL BUNEŠOVÁ, V. – MODRÁČKOVÁ, N.Nové poznatky o metabolismu bifidobakterií. 2018, NEUŽIL BUNEŠOVÁ, V. – MODRÁČKOVÁ, N. Nové poznatky o metabolismu bifidobakterií. In Sborník přednášek XIII. sympozia Společnosti pro probiotika a prebiotika 10.04.2018, Kongresové centrum Ústřední vojenské nemocnice. ČZU v Praze: 2018. s. 7-7..

**ZOANI, C. – **ANORGA, L. – **BELC, N. – **CASTANHEIRA, I. – **DONARD, O. – KOUŘIMSKÁ, L. – **KUKOVECZ, A. – **IATKO, I. – **NAJDENKOSKA, A. – **OGRINC, N. – **OZER, H. – **RYCHLIK, M. – **TSIMIDOU, M. – **LOCO, J. – **ZAPPA, G.Feasibility studies for new food matrix-Reference Materials . 2018, **ZOANI, C. – **ANORGA, L. – **BELC, N. – **CASTANHEIRA, I. – **DONARD, O. – KOUŘIMSKÁ, L. – **KUKOVECZ, A. – **IATKO, I. – **NAJDENKOSKA, A. – **OGRINC, N. – **OZER, H. – **RYCHLIK, M. – **TSIMIDOU, M. – **LOCO, J. – **ZAPPA, G. Feasibility studies for new food matrix-Reference Materials. In XXII World Congress of the International Measurement Confederation (IMEKO 2018) 01.01.2018, Belfast, UK. UK: IOP Conf. Series, Journal of Physics, 2018. s. 1-4..

**ZAPPA, G. – **ANORGA, L. – **BELC, N. – **CASTANHEIRA, I. – **DONARD, O. – KOUŘIMSKÁ, L. – **KUKOVECZ, A. – **IATCO, I. – **NAJDENKOSKA, A. – **NIEMIEN, J. – **OGRINC, N. – **OZER, H. – **RYCHLIK, M. – **TSIMIDOU, M. – **LOCO, J. – **ZOANI, C.METROFOOD-RI: a new reality to develop Reference Materials for the agrifood sector. 2018, **ZAPPA, G. – **ANORGA, L. – **BELC, N. – **CASTANHEIRA, I. – **DONARD, O. – KOUŘIMSKÁ, L. – **KUKOVECZ, A. – **IATCO, I. – **NAJDENKOSKA, A. – **NIEMIEN, J. – **OGRINC, N. – **OZER, H. – **RYCHLIK, M. – **TSIMIDOU, M. – **LOCO, J. – **ZOANI, C. METROFOOD-RI: a new reality to develop Reference Materials for the agrifood sector. In XXII World Congress of the International Measurement Confederation (IMEKO 2018) 03.09.2018, Belfast, UK. UK: IOP Conf. Series: Journal of Physics, 2018. s. 1-4..

HUČKO, B. – PLACHÝ, V. – HOMOLKOVÁ, D. – **DVOŘÁČEK, V. – MUDŘÍK, Z.Feeding value of wheat with 1b / 1r rye translocation determined in broiler chickens. 2018, HUČKO, B. – PLACHÝ, V. – HOMOLKOVÁ, D. – **DVOŘÁČEK, V. – MUDŘÍK, Z. – KODEŠ, A. Feeding value of wheat with 1b / 1r rye translocation determined in broiler chickens. In Animal Physiology, Nutrition and Welfare 2018 21.11.2018, České Budějovice. České Budějovice: Faculty of Agriculture University of South Bohemia in České Budějovice, 2018. s. 170-177..

MUSILOVÁ, Š. – ŠVEJSTIL, R. – NEUŽIL BUNEŠOVÁ, V. – **LIPOVOVÁ, P. – **VODIČKOVÁ, P.Fukosylovaná maltosa jako potenciální prebiotikum pro kojence. 2018, MUSILOVÁ, Š. – ŠVEJSTIL, R. – NEUŽIL BUNEŠOVÁ, V. – **ZLOMKOVÁ, K. – **LIPOVOVÁ, P. – **VODIČKOVÁ, P. Fukosylovaná maltosa jako potenciální prebiotikum pro kojence. In Sborník přednášek XIII. sympozia Společnosti pro probiotika a prebiotika 10.04.2018, Kongresové centrum Ústřední vojenské nemocnice. Praha: 2018. s. 20-21..

ŠVEJSTIL, R. – MUSILOVÁ, Š.Vliv prebiotických oligosacharidů na střevní mikrobiotu kojenců. 2018, ŠVEJSTIL, R. – MUSILOVÁ, Š. – ZLOMKOVÁ , K. Vliv prebiotických oligosacharidů na střevní mikrobiotu kojenců. In XXVII. konference mladých mikrobiologů, Tomáškovy dny 2018 07.06.2018, Brno. Brno: Masarykova univerzita, 2018. s. 30-30..

PAVLŮ, K. – TEKA, T. – NWAOGU, C. – PAVLŮ, V. – PAVLŮ, L. – **GAISLER, I. – HOMOLKA, P.Nutrients in the soil and herbage of tall sward-height patches under intensive and extensive grazing. 2018, PAVLŮ, K. – TEKA, T. – NWAOGU, C. – PAVLŮ, V. – PAVLŮ, L. – **GAISLER, I. – HOMOLKA, P. Nutrients in the soil and herbage of tall sward-height patches under intensive and extensive grazing. In Sustainale meat and milk production from grasslands 17.06.2018, Cork, Ireland. Cork, Ireland: , 2018. s. 313-315..

HOMOLKOVÁ, D. – PLACHÝ, V. – MUDŘÍK, Z. – **VACEK, F. – HUČKO, B. – **DVOŘÁČEK, V. – KODEŠ, A.Relationship between the crude protein content and its individual fractions in different wheat varieties with and without rye translocation 1b / 1r for nitrogenous substances digestibility, intake, conversion and production efficiency of the feed mixture. 2018, HOMOLKOVÁ, D. – PLACHÝ, V. – MUDŘÍK, Z. – **VACEK, F. – HUČKO, B. – **DVOŘÁČEK, V. – KODEŠ, A. Relationship between the crude protein content and its individual fractions in different wheat varieties with and without rye translocation 1b / 1r for nitrogenous substances digestibility, intake, conversion and production efficiency of the feed mixture. In NutriNET 2018, Proceeding of Reviewed Scientic Papers 24.05.2018, Mendel University in Brno. Brno: , 2018. s. 40-45..

KOUKOLOVÁ, M. – HOMOLKA, P. – **KOUKOLOVÁ, V.Evaluation of nitrogen fractions of silages in ruminants nutrition. 2018, KOUKOLOVÁ, E., HOMOLKA, P., KOUKOLOVÁ, V. Evaluation of nitrogen fractions of silages in ruminants nutrition. NutriNet 2018..

KOUŘIMSKÁ, L.Nutritional value of edible insects and perspectives of their use as an alternative source of proteins. 2020, The Book of Abstracts of the 5th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „IMEKOFOODS 5“, Prague 16-18th September 2020, p. 52-53. ISBN 978-80-213-3036-8..

ŠKVOROVÁ, P. – KOUŘIMSKÁ, L.The effect of microwave treatment on quality and oxidation stability of nuts and almonds. 2020, The Book of Abstracts of the 5th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „IMEKOFOODS 5“, Prague 16-18th September 2020, p. 64-65. ISBN 978-80-213-3036-8..

PETŘÍČKOVÁ, D. – KOUŘIMSKÁ, L. – **FERUSOVÁ, Ž. – FAMĚRA, O.The effect of the addition of cricket flour on the quality of bakery products. 2020, .

MODRÁČKOVÁ, N. – VLKOVÁ, E. – NEUŽIL BUNEŠOVÁ, V. – ŠUBRTOVÁ SALMONOVÁ, H.Strain Collection of Microorganisms of the Department of Microbiology, Nutrition and Dietetics. 2021, Processing of the strain collection of microorganisms and its including in the research projects was supported by METROFOOD-CZ research infrastructure project [MEYS Grant No: LM2018100], including access to its facilities..

ŠKVOROVÁ, P. – KOUŘIMSKÁ, L. – **ŠEVČÍK, R.Technologické zpracování jedlého hmyzu. 2021, Bezpečnosť a kvalita potravín - zborník vedeckých prác, XVIII. vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou „Bezpečnosť a kontrola potravín“, Piešťany 22-24. 9. 2021, p. 134-138. ISBN 978-80-552-2353-7.

KOUŘIMSKÁ, L.METROFOOD jako infrastruktura v oblasti potravinářských věd a výživy v EU a ČR. 2021, Sborník příspěvků, On-line symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2021, 24.-26. 5. 2021, s. 24-25, ISBN 978-80-7592-102-4.

KOUŘIMSKÁ, L.; idPublikace = 88610; Název: Hmyz jako nová perspektivní potravina a krmivo-- Neexistuje podtyp publikace --

ŠKVOROVÁ, P. – KOUŘIMSKÁ, L. – ŠVEJSTIL, R.Vliv kulinárního zpracování na mikrobiologickou kvalitu potemníka moučného (Tenebrio molitor). 2022, Sborník příspěvků 50. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2022, Praha 23. - 25. 5. 2022, s. 105-107, ISBN 978-80-7592-102-4.

ŠKVOROVÁ, P. – ŠVEJSTIL, R. – KOUŘIMSKÁ, L.The effect of culinary processing on the microbiological quality of Tenebrio molitor. 2022, Book of Abstracts of the 6th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „6th IMEKOFOODS“, Dubrovník 7. - 9. 11. 2022, s. 48, ISBN 978-953-7124-12-0.

ŠKVOROVÁ, P. – KOUŘIMSKÁ, L.Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením. 2022, Zborník vedeckých prác XIX. vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou „Bezpečnosť a kontrola potravín“, Piešťany 6.4-8.4.2022, s. 143-151, ISBN 978-80-8266-007-7 .

**ŠMÍDOVÁ, Z. – **LAKNEROVÁ, I. – **URBAN, M. – KOUŘIMSKÁ, L. – **HAJŠLOVÁ, J.Materiální a elektronické vybavení infrastruktury METROFOOD. 2022, Sborník příspěvků, 50. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2022, 23.05.2022-25.05. 2022, s. 79-80, ISBN 978-80-7592-102-4.