×
Katedra mikrobiologie, výživy a dietetiky
banner

Publikace

Ostatní výsledky

Naturally occurred prebiotic oligosaccharides in poultry feed mixtures. prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Sirotek Kamil; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Šmehilová Martina, 2008

Využívání prebiotik bakteriemi ze stolice kojenců. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Nevoral Jiří, CSc.; Ing. Šmehilová Martina, 2008

POTENCIÁLNÍ ROZDÍLY KVALITY PROTEINU STANOVENÉ CHEMICKÝMI A BIOLOGICKÝMI METODAMI doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Dvořáček Václav; Stehno Z.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2008

Inhibiční účinek lysozymu na bifidobakterie používané při výrobě mléčných kysaných výrobků. Ing. Šmehilová Martina; Ročková Šárka; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D., 2008

Antimicrobial activity of bifidobacteria. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Boušková Jitka; Ing. Šmehilová Martina, 2008

Different ability of bifidobacteria to grow in human milk. prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Nevoral Jiří, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ročková Šárka; Ing. Šmehilová Martina, 2008

The effect of lysozyme on bifidobacterial growth. Ing. Šmehilová Martina; Ročková Šárka; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D., 2008

Vývoj netradičních rekultivací ve třech dobývacích prostorech MUS a.s. doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Růžková Michaela; Vráblíková J.; Vráblík P.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; RNDr. Strnadová Svatoslava, 2008

Biologická aktivita mulčovaných a sečených půd uvedených do klidu. Růžková Michaela; doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc., 2008

Faremní zpracování mléka, Hodnocení výrobků (Seminář pro praxi) Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Jiralová Kateřina; Ing. Legarová Veronika; Dvořáková Blanka; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; Ing. Václavíková Kristýna, 2008

Kvalita zemědělské produkce (Seminář) Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Jiralová Kateřina; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2008

Syrové mléko Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dvořáková Blanka; Jiralová Kateřina; Ing. Legarová Veronika; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2008

Principy senzorické analýzy Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dvořáková Blanka; Ing. Legarová Veronika; Jiralová Kateřina; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2008

Mikrobiologie, pracovní sešit doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; Ing. Popelářová Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Růžková Michaela, 2008

Aktuální problémy v oblasti bezpečnosti potravin doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Dvořáková Blanka; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Jiralová Kateřina; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D., 2008

Organoleptické vlastnosti syrovátkových nápojů Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008

Kontrola bezpečnosti potravin živočišného původu doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Dvořáková Blanka; Jiralová Kateřina; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D., 2008

Porovnání organoleptických a fyzikálně-chemických vlastností nápojů na bázi syrovátky Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvořáková Blanka, 2008

Vliv syřidla na výtěžnost sýrů eidamského typu Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika, 2008

Sledování procesu fermentace sladké syrovátky a směsi sladké syrovátky a mléka Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008

Kvalita kozího mléka v průběhu laktačního období Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Dvořáková Blanka, 2008

Organoleptické vlastnosti nápojů na bázi syrovátky Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvořáková Blanka; doc. Ing. Babička Luboš, CSc., 2008

Obsah vybraných prvků v plodech rajčat (Solanum lycopersicum) hnojených anaerobně fermentovanou prasečí kejdou Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Ing. Václavíková Kristýna, 2008

Posouzení kvality sladké syrovátky vzhledem k možnosti jejího využití pro přípravu syrovátkových nápojů Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008

Krmení psů během jejich života prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Podseníček Milan, 2008

Kyselost kozího mléka v průběhu laktačního období Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008

Výroba syrovátkových nápojů Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008

Vliv konvenčního a nekonvenčního hnojení na obsah vitaminu C v zelenině Ing. Václavíková Kristýna; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Dvořáková Blanka, 2008

Vliv fermentace syrovátky na obsah laktózy a změny kyselosti Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008

Milk fat and protein contents as additional indicators for prediction of the onset of cyclic ovarian activity in dairy cows post partum Ing. Šichtař Jiří; MVDr. Slavík Petr, Ph.D.; doc. MVDr. Rajmon Radko, Ph.D.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Klabanová Petra; Jílek František; prof. MVDr. Ing. Jílek František, DrSc., 2008

Antioxidační působení vybraných druhů koření používaných v šetřících dietách Pánek Jan; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2008

The effect of housing system, eggshell quality, egg contamination and storage on egg quality. prof. Ing. Tůmová Eva, CSc.; Ing. Englmaierová Michaela, Ph.D.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; Ing. Zita Lukáš, Ph.D., 2008

Sulfonylmočovinové herbicidy aplikované ve fázi sloupkování k sladovnickému ječmeni a jejich vliv na půdní mikroorganismy doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Růžková Michaela; Ing. Bečka David, Ph.D.; prof. Ing. Vašák Jan, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc., 2008

Xanthine oxidase inhibitory activity of medicinal plants and spices Ing. Havlík Jaroslav, Ph.D.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Hejtmánková Kateřina; Ing. Flesar Jaroslav; Ing. Flesar Jaroslav, 2008

Selection of new probiotic bifidobacteria for calves. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Grmanová Martina; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Tlapáková Ivana; MVDr. Dubná Soňa, Ph.D.; Ing. Kopecký Robert, 2009

EFFECT SIZE AND DENSITY OF RUMEN PAPILLAE IN THE DEPENDENCE ON COMPOSITION OF DIET doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Christodoulou V., 2009

Proteosyntetic activity in the rumen of dairy cows prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; Bojanovský J., 2009

Affect the presence of 1B/1R translocation the nutritional value of wheat (Triticum aestivum) doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Dvořáček Václav; Stehno Zdeněk; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2009

NUTRITIVE VALUE OF WHEAT WITH AND WITHOUT TRANLOCATION 1B/1R, EVALUATED ON LABORATORY RATS. Dvořáček Václav; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Stehno Zdeněk; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; Ing. Plachý Vladimír, Ph.D., 2009

SLIZNICE BACHORU A CELULOLYTICKÁ AKTIVITA U TELAT KRMENÝCH DO ODSTAVU ROZDÍLNÝMI KRMNÝMI DÁVKAMI doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Christodoulou V.; Doležal Petr, 2009

INTENZITA PROTEOSYNTÉZY BACHOROVÝCH MIKROORGANIZMŮ V ZÁVISLOSTI NA UŽITKOVOSTI A PLEMENI prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Christodoulou V.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; Bojanovský J., 2009

SROVNÁNÍ PREFERENCE OBILOVIN PĚSTOVANÝCH V KONVENČNÍM A EKOLOGICKÉM SYSTÉMU HOSPODAŘENÍ Ing. Plachý Vladimír, Ph.D.; doc. Ing. Kodeš Alois, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; prof. Ing. Mudřík Zdeněk, CSc.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 2009

Survival of bifidobacteria administered to calves. doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Grmanová Martina; Ing. Mrázek Jakub; Ing. Killer Jiří; Ing. Kopečný Jan, DrSc., dr.h.c.; Ing. Bunešová Věra; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc., 2009

Bifidogenic oligosaccharides in poultry feed mixtures. Ing. Grmanová Martina; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Sirotek Kamil, 2009

Occurence of bifidobacteria in human milk. prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Nevoral Jiří, CSc.; Flajšmanová Kateřina; Ing. Ročková Šárka; Ing. Grmanová Martina; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D., 2009

Characterization of bifidobacteria isolated from honeybee by random DNA amplification. Ing. Grmanová Martina; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Flesar Jaroslav; Ing. Flesar Jaroslav, 2009

Je mateřské mléko přirozeným zdrojem bifidobakterií? prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Nevoral Jiří, CSc.; Flajšmanová Kateřina; Ing. Ročková Šárka; Ing. Grmanová Martina; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Nováková Jana, 2009

Nutritional value of barley malt rootlets in growing lambs rations. Babidis V.; Christodoulou V.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc.; Nistor E.; Skapetas V.; Nitas D., 2009

Effect of dietary extruded chickpea supplementation on meat quality of broiler turkeys Christodoulou V.; Babidis V.; Labrinea E.; Ambrosiadis J.; Akroudilos J.; doc. Ing. Hučko Boris, CSc., 2009

Disturbed sites restoration using mixture of construction and biodegradable wastes prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Růžková Michaela; Bc. Zárubová Dana, 2009

Fyzikální vlastnosti biodegradovatelných plastů připravených z B-škrobu. Šárka E.; Kruliš Z.; Kotek Jan; Hrušková K.; Cihelková L.; Bubník Zdeněk; doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc., 2009

Biodegradovatelné plasty připravené z acetylovaného B-škrobu. Šárka E.; Kruliš Z.; Kotek Jan; doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Hrušková K.; Cihelková L.; Bubník Zdeněk; Pour V., 2009

Detekce živočišných proteinů v krmivech mikroskopickou metodou podle ES 152/2009 příloha IV. Růžková Michaela; doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Linhová Z., 2009

Potravinářská mikrobiologie doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Ing. Killer Jiří, 2009

Zákysové kultury Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvořáková Blanka; Jiralová Kateřina, 2009

Kysané mléčné výrobky Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvořáková Blanka; Jiralová Kateřina, 2009

Sýry Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Legarová Veronika; Dvořáková Blanka; Jiralová Kateřina, 2009

Faremní zpracování mléka, Hodnocení výrobků (Seminář pro praxi) Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Jiralová Kateřina; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Dvořáková Blanka; Ing. Legarová Veronika; Gabrielová Alena; Ing. Doxanský Petr, 2009

Kvalita zemědělské produkce (Seminář) Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Ing. Legarová Veronika; Ing. Prokůpková Ludmila, Ph.D.; Jiralová Kateřina, 2009

Přirozeně se vyskytující prebiotické oligosacharidy v potravinách. prof. Ing. Rada Vojtěch, CSc.; Sirotek Kamil; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Grmanová Martina, 2009

Bezpečnostně zdravotní rizika transgenních plodin z hlediska výroby potravin doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Golian J.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D., 2009

Obsah vybraných prvků v zelenině v závislosti na způsobu hnojení Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Miholová Daniela, CSc.; Ing. Václavíková Kristýna, 2009

Sledování obsahu močoviny v syrovém mléce vysokoužitkových holštýnských krav v závislosti na délce laktace Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Šichtař Jiří; doc. MVDr. Rajmon Radko, Ph.D.; Dvořáková Blanka, 2009

Sledování kyselosti kozích sýrů a tvarohů Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Charvátová R.; Ing. Legarová Veronika, 2009

Sledování procesu fermentace sladké syrovátky k možnosti jejího využití pro přípravu zakysaných nápojů Ing. Legarová Veronika; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Antioxidační působení vybraných druhů koření používaných v šetřících dietách Chrpová D.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Heřmanová V.; Pánek Jan, 2009

Antioxidační působení rostlinných fenolů Pánek Jan; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Heřmanová V.; Chrpová D., 2009

Vliv použití netradičních hnojiv na složení zeleniny Čech D.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Václavíková Kristýna, 2009

Stanovení vitaminu C v ovoci a zelenině Holická M.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Nutričně cenné látky v rajčatech Kolesárová L.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Sledování kvality kozího mléka a výrobků z kozího mléka v průběhu laktačního období Charvátová R.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Obliba sýrů a preference příchutí Michlová T.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Možnosti zvyšování výtěžnosti sýrů Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Senzorické hodnocení sýrů eidamského typu s příchutěmi Kochánková K.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Faktory ovlivňující produkci škrobu u tritikale Ing. Faměra Oldřich, CSc.; Majerová M.; Mgr. Lipavský Jan, CSc.; Riljáková Božena; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D., 2009

Enzymové aktivity a mikrobní biomasa stanovená mikrovlnnou metodou po aplikaci sulfonylmočovinových herbicidů k sladovnickému ječmeni doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Růžková Michaela; Ing. Bečka David, Ph.D.; prof. Ing. Vašák Jan, CSc.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc., 2009

Bezpečnostně zdravotní rizika transgenních plodin z hlediska výroby potravin doc. Ing. Babička Luboš, CSc.; Ing. Kouřimská Lenka, Ph.D.; Ing. Poustková Ivana, Ph.D.; Golian J., 2009

Sulphonylurea herbicides and their effect on soil microbial association doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Růžková Michaela; Baldrián P.; prof. Ing. Voříšek Karel, CSc.; Ing. Bečka David, Ph.D.; prof. Ing. Vašák Jan, CSc., 2009

Selective antimicrobial activity of biochanin A Ing. Flesar Jaroslav; Ing. Flesar Jaroslav; Ing. Leuner Olga; doc. Ing. Vlková Eva, Ph.D.; Ing. Malík Jan; doc. Ing. Kokoška Ladislav, Ph.D., 2009

Klasický a molekulární pohled na vliv sulfonylmočovin na půdní mikroorganismy. doc. Ing. Růžek Lubomír, CSc.; Růžková Michaela; Žabová J.; Urbanová M.; Baldrián P.; Ing. Bečka David, Ph.D., 2009

Selective growth inhibitory effect of plant derived compounds against certain representatives of genera Clostridium and Bifidobacterium Ing. Jitka Nováková, Ing. Jaroslav Flesar, doc. Ing. Eva Vlková, Ph.D., Ing. Olga Leuner, doc. Ing. Ladislav Kokoška, Ph.D., 2010

Quality of hemp seed oil depending on its obtaining Ing. Ivana Poustková, Ph.D., doc. Ing. Luboš Babička, CSc., Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Gabriela Siegrová (externí), Ladislav Staruch (externí), 2010

Selective growth inhibitory effect of plant derived compounds against intestinal tract colonizing bacteria Ing. Olga Leuner, Ing. Jitka Nováková, Ing. Jaroslav Flesar, Ing. Pavel Nový, doc. Ing. Eva Vlková, Ph.D., doc. Ing. Ladislav Kokoška, Ph.D., 2010

Porovnání charakteristických vlastností konopného oleje získaného různými způsoby lisování Ing. Ivana Poustková, Ph.D., doc. Ing. Luboš Babička, CSc., Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Gabriela Siegrová (externí), 2010

Porovnání kvalitativních znaků konopného oleje získaného dvěma způsoby - lisováním a extrakcí Ing. Ivana Poustková, Ph.D., doc. Ing. Luboš Babička, CSc., Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Gabriela Siegrová (externí), Ladislav Staruch (externí), 2010

Senzorická analýza tvrdých a polotvrdých sýrů Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Tereza Michlová, 2010

Stanovení obsahu vápníku v přírodních sýrech Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Tereza Michlová, Ing. Veronika Legarová, 2010

Sledování změny obsahu laktózy ve fermentovaných syrovátkových nápojích Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Blanka Dvořáková, Alena Gabrielová, 2010

Sledování změny obsahu laktózy během fermentace syrovátkových nápojů Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Blanka Dvořáková, Alena Gabrielová, 2010

Sledování obsahu soli faremně vyráběných sýrů Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., K. Kochánková (externí), 2010

Sledování kvality mléčných výrobků z naší tržní sítě Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Alena Gabrielová, Jana Poděbradská (externí), Alexandra Mikotová (externí), Ing. Veronika Legarová, 2010

Porovnání hlavních složek mléka z konvenčního a ekologického zemědělství Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Veronika Legarová, Jana Poděbradská (externí), Zuzana Vejvodová (externí), Pavel Hering (externí), 2010

Porovnání hlavních složek mléka a masa z konvenčního a ekologického zemědělství Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Ludmila Prokůpková, Ph.D., Ing. Veronika Legarová, Pavel Hering (externí), 2010

Nutriční význam tuku kozího a ovčího mléka Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Kateřina Janušová (externí), Ing. Veronika Legarová, 2010

Antioxidative activity of selected component of diet Iva Roubíčková (externí), Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Ing. Miluše Štolcová, CSc., D. Chrpová (externí), Jan Pánek (externí), 2010

The effect of fertilization method on composition and antioxidant properties of leafy parsley (Petroselinum crispum) Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Denisa Václavíková (externí), Jan Pánek (externí), Michael H. Gordon (externí), Ing. Aleš Holík, Blanka Dvořáková, 2010

Vliv způsobu pěstování na antioxidační účinnost a kvantitativní parametry oregana Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Jan Pánek (externí), L. Kolesárová (externí), D. Chrpová (externí), 2010

Faremní zpracování mléka, Hodnocení výrobků (Seminář pro praxi) Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Kateřina Jiralová, Ing. Veronika Legarová, 2010

Laktosa a její změny během fermentace syrovátky a mléka termofilními bakteriemi mléčného kvašení Ing. Veronika Legarová, Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., Jana Hájková (externí), 2010

Analytické metody hodnocení účinnosti antioxidantů ve vybraných druzích koření Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., D. Chrpová (externí), Jan Pánek (externí), L. Kolesárová (externí), Ing. Veronika Legarová, 2010