×
Department of Chemistry
banner

Grants

Vybrané faktory ovlivňující kvalitu kozího mléka

GA FAPPZ, Ing. Klára Cejpová, Ph.D., 2022-2023

Studium dostupnosti odpadní hmoty UCO pro její efektivní zpracování na zdroj energie

Technologická agentura ČR, doc. Ing. Vladimír Hönig, Ph.D. et Ph.D., 2022-2024

Vliv abiotických a biotických stresů na metabolity vybraných odrůd pšenice (Triticum aestivum L.) a jejich potenciální role v resistenci

GA FAPPZ, Ing. Beatrice Giampaglia, 2021-2022

VÝZKUM A VÝVOJ TECHNOLOGIE ČIŠTĚNÍ A RECYKLACE UPOTŘEBENÝCH KUCHYŇSKÝCH OLEJŮ VČETNĚ SYSTÉMU JEJICH SBĚRU

Technologická agentura ČR, doc. Ing. Vladimír Hönig, Ph.D. et Ph.D., 2021-2024

Vliv alkoholů na palivářské vlastnosti benzínu a motorové nafty

GA FAPPZ, Ing. et Ing. Michal Obergruber, 2020-2021

Vliv zpracovatelských technologií na obsah významných antioxidantů v genotypech pšenice s netradičně zbarveným zrnem

GA FAPPZ, Ing. Barbora Burešová, Ph.D., 2020-2021

Vliv počtu somatických buněk a fáze laktace na kvalitu kozího mléka

GA FAPPZ, Ing. Klára Cejpová, Ph.D., 2019-2020

Nové znaky pšenice pro zvýšení adaptačních možností v prostředí globální změny klimatu

Ministerstvo zemědělství ČR, Ing. Matyáš Orsák, Ph.D., 2019-2023

Vliv různých způsobů technologického zpracování na významné antioxidační látky v barevných genotypech pšenice

CIGA, Ing. Luboš Paznocht, Ph.D., 2018-2019

Změna obsahu sek. metabolitů barevných pšenic po potravinářském zpracování

GA FAPPZ, Ing. Matyáš Orsák, Ph.D., 2018-2019

Odrůdy pšenice s různobarevným zrnem – zdroj sekundárních metabolitů

GA FAPPZ, Ing. Matyáš Orsák, Ph.D., 2017-2018

Vývoj rychlé, citlivé a přesné chromatografické metody s kvadrupólovou hmotnostní detekcí pro kvantifikaci anthokyanů a anthokyanidinů v obilkách barevných odrůd pšenice (Triticum aestivum) a její aplikace při hledání nejperspektivnějších odrůd

CIGA, Ing. Marie Eliášová, 2016-2017

Komplexní charakterizace známých a hledání nových antioxidačních markerů v zrnech barevných odrůd pšenic (Triticum aestivum) pro selekci vhodných šlechtitelských linií s výraznými nutričními benefity

CIGA, Ing. Luboš Paznocht, Ph.D., 2016-2017

Vývoj UHPLC-MS metody pro analýzu anthokyanů a anthokyanidinů v obilkách barevných odrůd pšenice

GA FAPPZ, Ing. Marie Eliášová, 2016-2016

Vývoj a optimalizace analytických metod pro stanovení vybraných nutričně významných látek v obilovinách

GA FAPPZ, Ing. Luboš Paznocht, Ph.D., 2016-2016

Mimořádná stipendia k podpoře a rozvoji vědecké výzkumné činnosti studentů DSP

GA FAPPZ, Ing. Matyáš Orsák, Ph.D., 2016-2016

Výzkum odlišných typů zabarvení zrna pšenice způsobených látkami s antioxidačním účinkem, jejich využitípro tvorbu odrůd s příznivým zdravotním benefitem pro výživu člověka a zvířat

Ministerstvo zemědělství ČR, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2015-2018

Mimořádná stipendia k podpoře a rozvoji vědecké výzkumné činnosti studentů DSP

GA FAPPZ, Ing. Matyáš Orsák, Ph.D., 2015-2015

Příspěvek na zajištění širšího souboru experimentálního materiálu ke zkvalitnění  doktorských prací. Mimořádná stipendia studentům DSP.

GA FAPPZ, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2014-2014

Stanovení obsahu vitaminu A a E v syrovém a pasterovaném mléce hospodářských zvířat a sledování vlivu skladování na obsah těchto vitaminů.

GA FAPPZ, Ing. Tereza Michlová, Ph.D., 2013-2013

Mimořádná stipendia studentům DSP pro zvýšení jejich motivace k rozšíření účasti na experimentální činnosti KCH v rámci řešených projektů a k všeobecné aktivitě doplňující a prohlubující témata řešených disertačních prací.

GA FAPPZ, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2013-2013

Polyfenolové sloučeniny v tradičních zemědělských plodinách

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2012-2013

Aspects of hazardous metals transfer across biomembranes

Grantová agentura ČR, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2012-2015

Stanovení faktorů, které ovlivňují obsah vitamínu A a E a některých makroprvků a mikroprvků v mléce hospodářských zvířat

GA FAPPZ, Ing. Tereza Michlová, Ph.D., 2012-2012

Příspěvek na drobný spotřební materiál nutný pro přípravu vzorků k analýzám vybraných přírodních látek v potravinách a zemědělských surovinách podle metodik doktorských prací

GA FAPPZ, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2012-2012

Research on grape seed biologically active compounds extraction and utilization in order to improve a farm animal metabolism as a base for a proposal for the best availabe technique (BAT)

Ministerstvo zemědělství ČR, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2011-2014

Stanovení faktorů, které ovlivňují obsah vitamínu A a E v mléce hospodářských zvířat

GA FAPPZ, Ing. Tereza Michlová, Ph.D., 2011-2011

Příspěvek na materiální zabezpečení analýz zemědělských surovin na obsahy vybraných přírodních látek podle metodik doktorských prací. Mimořádná stipendia studentům DSP

GA FAPPZ, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2011-2011

Antioxidants and antioxidative activity of selected minor crops species for improving of human nutrition

Ministerstvo zemědělství ČR, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2009-2011

Determination of genotype factors influence on the content and composition of tomatoes carotenoids (Lycopersicum esculentum Mill.)

GA FAPPZ, Ing. Zora Kotíková, Ph.D., 2007-2007

Response of plants to abiotic stress by selected heavy metals

Grantová agentura ČR, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2002-2004

Interactions of peptides, proteins and DNA with electrodes and new electrochemical methods for biochemistry and molecular genetics

, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2002-2004