Vybrané faktory ovlivňující kvalitu kozího mléka
GA FAPPZ, Ing. Klára Cejpová, Ph.D., 2022-2023
Studium dostupnosti odpadní hmoty UCO pro její efektivní zpracování na zdroj energie
Technologická agentura ČR, doc. Ing. Vladimír Hönig, Ph.D. et Ph.D., 2022-2024
Vliv abiotických a biotických stresů na metabolity vybraných odrůd pšenice (Triticum aestivum L.) a jejich potenciální role v resistenci
GA FAPPZ, Ing. Beatrice Giampaglia, 2021-2022
VÝZKUM A VÝVOJ TECHNOLOGIE ČIŠTĚNÍ A RECYKLACE UPOTŘEBENÝCH KUCHYŇSKÝCH OLEJŮ VČETNĚ SYSTÉMU JEJICH SBĚRU
Technologická agentura ČR, doc. Ing. Vladimír Hönig, Ph.D. et Ph.D., 2021-2024
Vliv alkoholů na palivářské vlastnosti benzínu a motorové nafty
GA FAPPZ, Ing. et Ing. Michal Obergruber, 2020-2021
Vliv zpracovatelských technologií na obsah významných antioxidantů v genotypech pšenice s netradičně zbarveným zrnem
GA FAPPZ, Ing. Barbora Burešová, Ph.D., 2020-2021
Vliv počtu somatických buněk a fáze laktace na kvalitu kozího mléka
GA FAPPZ, Ing. Klára Cejpová, Ph.D., 2019-2020
Nové znaky pšenice pro zvýšení adaptačních možností v prostředí globální změny klimatu
Ministerstvo zemědělství ČR, Ing. Matyáš Orsák, Ph.D., 2019-2023
Vliv různých způsobů technologického zpracování na významné antioxidační látky v barevných genotypech pšenice
CIGA, Ing. Luboš Paznocht, Ph.D., 2018-2019
Změna obsahu sek. metabolitů barevných pšenic po potravinářském zpracování
GA FAPPZ, Ing. Matyáš Orsák, Ph.D., 2018-2019
Odrůdy pšenice s různobarevným zrnem – zdroj sekundárních metabolitů
GA FAPPZ, Ing. Matyáš Orsák, Ph.D., 2017-2018
Vývoj rychlé, citlivé a přesné chromatografické metody s kvadrupólovou hmotnostní detekcí pro kvantifikaci anthokyanů a anthokyanidinů v obilkách barevných odrůd pšenice (Triticum aestivum) a její aplikace při hledání nejperspektivnějších odrůd
CIGA, Ing. Marie Eliášová, 2016-2017
Komplexní charakterizace známých a hledání nových antioxidačních markerů v zrnech barevných odrůd pšenic (Triticum aestivum) pro selekci vhodných šlechtitelských linií s výraznými nutričními benefity
CIGA, Ing. Luboš Paznocht, Ph.D., 2016-2017
Vývoj UHPLC-MS metody pro analýzu anthokyanů a anthokyanidinů v obilkách barevných odrůd pšenice
GA FAPPZ, Ing. Marie Eliášová, 2016-2016
Vývoj a optimalizace analytických metod pro stanovení vybraných nutričně významných látek v obilovinách
GA FAPPZ, Ing. Luboš Paznocht, Ph.D., 2016-2016
Mimořádná stipendia k podpoře a rozvoji vědecké výzkumné činnosti studentů DSP
GA FAPPZ, Ing. Matyáš Orsák, Ph.D., 2016-2016
Výzkum odlišných typů zabarvení zrna pšenice způsobených látkami s antioxidačním účinkem, jejich využitípro tvorbu odrůd s příznivým zdravotním benefitem pro výživu člověka a zvířat
Ministerstvo zemědělství ČR, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2015-2018
Mimořádná stipendia k podpoře a rozvoji vědecké výzkumné činnosti studentů DSP
GA FAPPZ, Ing. Matyáš Orsák, Ph.D., 2015-2015
Příspěvek na zajištění širšího souboru experimentálního materiálu ke zkvalitnění doktorských prací. Mimořádná stipendia studentům DSP.
GA FAPPZ, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2014-2014
Stanovení obsahu vitaminu A a E v syrovém a pasterovaném mléce hospodářských zvířat a sledování vlivu skladování na obsah těchto vitaminů.
GA FAPPZ, Ing. Tereza Michlová, Ph.D., 2013-2013
Mimořádná stipendia studentům DSP pro zvýšení jejich motivace k rozšíření účasti na experimentální činnosti KCH v rámci řešených projektů a k všeobecné aktivitě doplňující a prohlubující témata řešených disertačních prací.
GA FAPPZ, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2013-2013
Polyfenolové sloučeniny v tradičních zemědělských plodinách
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2012-2013
Aspects of hazardous metals transfer across biomembranes
Grantová agentura ČR, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2012-2015
Stanovení faktorů, které ovlivňují obsah vitamínu A a E a některých makroprvků a mikroprvků v mléce hospodářských zvířat
GA FAPPZ, Ing. Tereza Michlová, Ph.D., 2012-2012
Příspěvek na drobný spotřební materiál nutný pro přípravu vzorků k analýzám vybraných přírodních látek v potravinách a zemědělských surovinách podle metodik doktorských prací
GA FAPPZ, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2012-2012
Research on grape seed biologically active compounds extraction and utilization in order to improve a farm animal metabolism as a base for a proposal for the best availabe technique (BAT)
Ministerstvo zemědělství ČR, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2011-2014
Stanovení faktorů, které ovlivňují obsah vitamínu A a E v mléce hospodářských zvířat
GA FAPPZ, Ing. Tereza Michlová, Ph.D., 2011-2011
Příspěvek na materiální zabezpečení analýz zemědělských surovin na obsahy vybraných přírodních látek podle metodik doktorských prací. Mimořádná stipendia studentům DSP
GA FAPPZ, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2011-2011
Antioxidants and antioxidative activity of selected minor crops species for improving of human nutrition
Ministerstvo zemědělství ČR, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2009-2011
Determination of genotype factors influence on the content and composition of tomatoes carotenoids (Lycopersicum esculentum Mill.)
GA FAPPZ, Ing. Zora Kotíková, Ph.D., 2007-2007
Response of plants to abiotic stress by selected heavy metals
Grantová agentura ČR, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2002-2004
Interactions of peptides, proteins and DNA with electrodes and new electrochemical methods for biochemistry and molecular genetics
, prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc., 2002-2004