×
Department of Technological Equipment of Buildings
banner

Publications

Other results

MALAŤÁK, J. – VACULÍK, P. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Vybrané vlastnosti tuhé biomasy. 2010, Kód ISBN: 978-80-213-2079-6 Název sborníku: Technika v agro-potravinářském a odpadovém hospodářství Strana od: 42 Strana do: 47 Název nakladatele: ČZU v Praze Datum zahájení: 19.05.2010 Místo konání: Praha .

SMEJTKOVÁ, A. – DOLEŽAL, V. – JEHLIČKA, T. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Nanotechnologie v potravinářství. 2010, V potravinářském průmyslu se nanotechnologie uplatňují ve zpracování a balení potravin, zachování jejich bazpečnosti a úpravách jejich nutriční hodnoty. Pro potravinářské obaly existují tři kategorie využití nanotechnologií: zlepšení bariérových účinků plastů, zabudování aktivních komponent a snímání a signalizování informací. V zachování bezpečnosti potravin se využívají nanosenzory, které detekují toxiny v potravinách. Využití nanotechnologie při úpravě potravin spočívá ve vývoji nanokapslí, které se vpravují do potravin a nápojů. Novým nanomateriálem je tekuté sklo ve spray..

JEHLIČKA, T. – SMEJTKOVÁ, A. – DOLEŽAL, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); ULTRASOUND AND FOOD TECHNOLOGY. 2010, Ultrasound processing or sonication is one of the alternative technologies that has shown promise in the food industry. Typically ultrasound can be used as a processing aid in extraction, crystallisation, frezing, emulsification, filtration and drying. Main applications where power ultrasoud has been used to influence the development of living cells, improve sterilisation and effect enzyme activity. Sonication alone is not very effective in killing bacteria in food; however, the use of ultrasound coupled with pressure and/or heat is promising the best methods to inactivate microbes, as they are more energy-efficient and effective in killing microorganisms..

DOLEŽAL, V. – JEHLIČKA, T. – SMEJTKOVÁ, A. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Sour-Dough Fermentation through Bred Production in EU. 2010, Bakery industry has known a revolution over the past 150 years. The small artisan bakeries, which were present in every village, made place for high technological bakery industry. Industrial mono-production took over from the high variety bakeries as bread could be produced in a more efficient way. Productivity became the key of success. Different baking technologies were developed to answer better to new market demands. The main consequence of this evolution was a decreased interest for bread flavour through long fermentation processes. A trend has been observed for an increased demand for tastier bread as some artisan bakeries are still producing nowadays or for specialty breads from all over the world. A new business has been created through that demand for companies specialised in the production of stabilised sourdough products. Bakery industry was enabled to provide an answer to the market demand without investment in time, equipment, or extra labour cost. .

SMEJTKOVÁ, A. – DOLEŽAL, V. – JEHLIČKA, T. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); NANOTECHNOLOGIE V POTRAVINÁŘSTVÍ. 2010, .

JEHLIČKA, T. – SMEJTKOVÁ, A. – DOLEŽAL, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); ULTRASOUND AND FOOD TECHNOLOGY. 2010, .

DOLEŽAL, V. – JEHLIČKA, T. – SMEJTKOVÁ, A. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); SOUR-DOUGH FERMANTATION THROUGH BREAD PRODUCTION IN EU. 2010, .

Possible products of potatoes Ing. Doležal Vladimír, Ph.D., 2010

5th ERABEE Workshop on QUALITY ASSURANCE AND ASSESSMENT FRAMEWORKS OF BIOSYSTEMS ENGINEERING STUDIES prof. Ing. Pavel Kic, DrSc., 2010

5th ERABEE Workshop on QUALITY ASSURANCE AND ASSESSMENT FRAMEWORKS OF BIOSYSTEMS ENGINEERING STUDIES prof. Ing. Pavel Kic, DrSc., 2010

KIC, P. – ZAJÍČEK, M. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); A numerical CFD method for the broiler house ventilation analysis. 2011. Publikováno v zahraničním oponovaném neimpaktovaném vědeckém časopise: Journal of Information technology in Agriculture (JITAg), Vol 4, 2011, No1, 7 p., ISSN: 1546-959X .

KIC, P. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); Education of indoor environmental engineering technology. 2011. Recenzovaný vědecký zahraniční časopis, mino RIV. Časopis Agronomy Research Svazek periodika 9 Číslo periodika Special issue 1 Počet stran 8 Strana od 83 Strana do 90 .

CHLÁDEK, L. – PŘIKRYL, M. – MALAŤÁK, J. – VACULÍK, P. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Možnosti intenzifikace sanitačních procesů použitím vakua. 2011. .

DLABAJA, T. – MALAŤÁK, J. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Optimalizace anaerobní fermentace kuchyňských odpadů. 2011. .

SMEJTKOVÁ, A. – VACULÍK, P. – PASSIAN, L. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); STANOVENÍ DISPERZITY MELIVA - MNICHOVSKÉHO SLADU. 2011, Článek se zabývá stanovením disperzity meliva – mnichovského sladu – pomocí sítové analýzy. Sítová analýza je klasická metoda, při které je vzorek sypké polydisperzní látky proséván sadou sít s vhodně odstupňovanými otvory. Výsledky sítové analýzy byly stanoveny pro dezintegraci na mačkadlu sladu KVM 130/150 při mlecí spáře 0,4 mm. Byl stanoven hmotnostní zbytek na jednotlivých sítech, střední statistický rozměr částice a součinitel polydisperzity..

JEHLIČKA, T.; idPublikace = 54620; Název: BOXOVÉ PECE-- Neexistuje podtyp publikace --

PŘIKRYL, M. – KOUĎA, I. – HRUBOŇOVÁ, I. Podtyp: Skripta; Chov nosnic. 2012, .

ŠIMON, J. – PŘIKRYL, M. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Možnosti zvýšení návštěvnosti dojicího robotu za pomoci zvukové stimulace dojnic. 2013, .

CHLÁDEK, L. – PŘIKRYL, M. – VACULÍK, P. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Trendy ve vývoji obalů pro stáčení sycených nápojů. 2013, .

KIC, P. – BARRETO, P. – BRITO, M. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Thermal stability of greenhouse.. 2013, .

ŠKARKOVÁ, L. – SMEJTKOVÁ, A. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); Kozy na rekultivovaných skládkách. 2013, .

KIC, P. – ZILVAR, V. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); Teplovzdušný rozvod a akumulace tepla z krbu v podlaze. 2013, .

VACULÍK, P. – MALAŤÁK, J. – BRADNA, PH.D., I. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); Příprava a zakládání krmiva pro skot. 2013, Zemědělec - Odborný a stavovský týdeník Číslo: 51/2013 Ročník: 21 Technologické systémy využívající stacionární zařízení ustupují v podmínkách českého zemědělství do pozadí. Trendem předchozích několika desetiletí i současnosti je využívání techniky mobilní. Mobilní krmné linky, reprezentované zejména tzv. mobilními míchacími krmnými vozy, splňují náročné požadavky na kvalitu složení i přesnost dávkování příslušných krmných směsí..

BRADNA, PH.D., I. – MALAŤÁK, J. – VACULÍK, P. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); Udržitelné podmínky v halovém skladu. 2014, Zemědělec - Odborný a stavovský týdeník Číslo: 7/2014 Ročník: 22 V současné době jsou malé zemědělské subjekty nuceny zpracovávat obiloviny ve velkých zpracovatelských závodech, které jsou určeny pro větší spádové území. Z toho vyplývají náklady na dopravu, naskladnění, zpracování, vyskladnění a následnou dopravu zpět k subjektu. Pokud by zemědělský subjekt byl schopen zpracovávat produkci obilovin v místě svého provozu a udržel ji při dlouhodobém skladování do výhodnějších cen na trhu v požadované kvalitě, vedlo by to k nezanedbatelným úsporám..

VELEBIL, J. – MALAŤÁK, J. – BRADNA, PH.D., I. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Přeměna sacharosy za hydrotermálních podmínek. 2015, Sborník odborného semináře pořádaného v Praze - Ruzyni dne 5. 11. 2015: Biopaliva z pohledu energetiky a vlivu na životní prostředí: Zaměření: Obnovitelné zdroje energie - současný stav a perspektivy Význam záměrně pěstované, zbytkové a odpadní biomasy jako obnovitelného zdroje Technika pro produkci a využití energetické biomasy Logistika Ekonomika pěstování a využití biomasy pro energetické účely Technologické systémy využití biomasy pro nepotravinářské účely Rozvoj biopaliv při zachování potravinové bezpečnosti Využití popele a digestátu v zemědělství .

HNILIČKA, F. – MALAŤÁK, J. – HNILIČKOVÁ, H. – VELEBIL, J.Obsah spalného tepla biouhlí různého rostlinného původu. 2017, 39. Mezinárodní český a slovenský kalorimetrický seminář (sborník příspěvků). Mezinárodní český a slovenský kalorimetrický seminář 22. 5. - 26. 5. 2017, s. 107-110. ISBN: 978-80-7560-060-8.

SMEJTKOVÁ, A.; idPublikace = 76658; Název: Balení v potravinářském průmyslu-- Neexistuje podtyp publikace --

KŮRKA, M. – HRUŠKA, M. – VACULÍK, P.Assessment of differences in the way the steering wheel is held by passenger car drivers depending on the complexity of the traffic situation. 2019, .

**GÁLIK, R. – **ŽITŇÁK, M. – **BOĎO, Š. – **HOLOTA, T. – **CSILLAG, J. – MALAŤÁK, J. – BRADNA, J. – **MAREČEK, J. – **JUNGA, P. – **KRČÁLOVÁ, E.Technika a technológie spracovania odpadov. 2020, Typ dokumentu: Vysokoškolská učebnica ISBN: 978-80-552-2268-4 DOI: https://doi.org/10.15414/2020.9788055222684 Vydavateľ: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre Rok: 2020 Strany: 495 s. Publikované online: 2021-05-12 .

VACULÍK, P.; idPublikace = 82445; Název: Úvod do digitalizace živočišné výroby-- Neexistuje podtyp publikace --

**GÁLIK, R. – **ŽITŇÁK, M. – **BOĎO, Š. – **HOLOTA, T. – **CSILLAG, J. – MALAŤÁK, J. – BRADNA, J. – **MAREČEK, J. – **JUNGA, P. – **KRČÁLOVÁ, E.Technika a technológie spracovania odpadov. 2020, Typ dokumentu: Vysokoškolská knižní učebnica, ISBN: 978-80-552-2267-7, Vydavateľ: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Rok: 2020, Strany: 495 s..

KŮRKA, M. – HRUŠKA, M. – VACULÍK, P. – BENDA, T.Hands position on the steering wheel in left-hand traffic with regard to the applicability of digital mirror technology. 2020, .

LEGAROVÁ, V. – JEHLIČKA, T.Patentová přihláška "Mléčný výrobek se sladinou" PV 2020-707. 2020, .

**ANISZEWSKA, M. – **GENDEK, A. – **TULSKA, E. – **ZIĘBA-KAWECKA, A. – MALAŤÁK, J. – TAMELOVÁ, B. – MALAŤÁKOVÁ, J. – **KRILEK, J.Wpływ fal elektromagnetycznych na jakość nasion z szyszek świerka pospolitego i modrzewia europejskiego. 2022, ANISZEWSKA, Monika, Arkadiusz GENDEK, Ewa TULSKA, Aleksandra ZIĘBA-KAWECKA, Jan MALAŤÁK, Barbora TAMELOVÁ, Jitka MALAŤÁKOVÁ a Jozef KRILEK. Wpływ fal elektromagnetycznych na jakość nasion z szyszek świerka pospolitego i modrzewia europejskiego. Użytkowanie maszyn rolniczych i leśnych: badania naukowe i dydaktyka. [S.l.: s.n.], Zakopané, Poľsko, 14.-16.9.2022, 7-8..

**FŮS, M. – PAVLÍČEK, J. – HRUŠKA, M.Proposal for Determining the Angular Position of Artificial Intraocular Lens in the Human Eye. 2022, .

TUNKLOVÁ, B. – JENÍČEK, L. – MALAŤÁK, J. – HNILIČKA, F. – VELEBIL, J.Effect of biochar from spent coffee grounds on phytotoxicity of germination seeds. 2022, Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2022, 7.9.2022, Zvolen. ČZU v Praze, SAV, Praha. s. 17-21. ISBN: 978-80-89408-36-8.