×
Katedra technologických zařízení staveb
banner

Publikace

Ostatní výsledky

Microwave energy in food applications Dr. Ing. Jehlička Tomáš; Ing. Smejtková Andrea; Ing. Doležal Vladimír, Ph.D., 2008

The determination of the activity of the brewer´s yeast doc. Ing. Chládek Ladislav, CSc.; doc. Ing. Přikryl Miroslav, CSc., 2008

Chemically-thermal properties of by-products from methyl ester oil production doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Vaculík Petr, Ph.D., 2008

GLOBE THERMOMETERS FOR EVALUATION OF HOT ENVIRONMENT prof. Ing. Kic Pavel, DrSc., 2008

Determination of light propagation in enriched cages for laying hens Ing. Liška Radek; prof. Ing. Kic Pavel, DrSc., 2008

Technology and production of eggs in alternative housing of layers prof. Ing. Kic Pavel, DrSc., 2008

Osvětlení v halách pro chov drůbeže Ing. Liška Radek; prof. Ing. Kic Pavel, DrSc., 2008

Thermal Utilization of Fermented mixtures doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Vaculík Petr, Ph.D.; Ing. Hájková Věra, 2008

Technology and techniques for processing of construction waste Ing. Vaculík Petr, Ph.D.; doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Hájková Věra, 2008

Processing of residual biomass from the maintenance of public lawns and planting Ing. Hájková Věra; doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Vaculík Petr, Ph.D., 2008

Thermal-energy utilization of selected agricultural waste doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Vaculík Petr, Ph.D.; doc. Ing. Přikryl Miroslav, CSc., 2008

Co budeme jíst ? Ing. Doležal Vladimír, Ph.D., 2008

Results of verification of the slaughter waste anaerobic fermentation process Ing. Kára Jaroslav, CSc.; Ing. Pastorek Zdeněk, CSc., prof.h.c.; prof. Ing. Adamovský Radomír, DrSc., 2008

Možnosti dlouhodobého skladování kukuřice a dalších zemědělských komodit v ochranné atmosféře oxidu uhličitého Ing. Skalický Jaroslav, CSc.; doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Bradna Jiří, 2008

Sklady obilovin doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D., 2008

Biomass heat-emission characteristics of energy plants doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Gürdíl Gürkan A. K.; Selví K. Çagatay, 2008

NÍZKOENERGETICKÉ DOMY Z POHLEDU VĚTRÁNÍ A VYTÁPĚNÍ prof. Ing. Kic Pavel, DrSc.; Krbec Tomáš, 2009

Agricultural waste for thermal energy doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Vaculík Petr, Ph.D.; Ing. Hájková Věra; doc. Ing. Přikryl Miroslav, CSc., 2009

Biologický odpad z péče o krajinu Ing. Hájková Věra; doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Vaculík Petr, Ph.D., 2009

Určení tlaku na stěnu a dno sila při skladování obilovin nebo krmiva doc. Ing. Chládek Ladislav, CSc.; doc. Ing. Přikryl Miroslav, CSc.; doc. Ing. Maloun Josef, CSc., 2009

SPECIFIC PRODUCTIONS AND AIR FLOWS FOR POULTRY prof. Ing. Kic Pavel, DrSc.; Ing. Neckář Jan, 2009

AIR STREAMS IN BUILDING FOR BROILERS prof. Ing. Kic Pavel, DrSc.; Ing. Zajíček Milan, 2009

COMPUTER PROGRAM IN DESIGN OF LIGHTING FOR LAYERS Ing. Liška Radek; prof. Ing. Kic Pavel, DrSc., 2009

MEMBRÁNOVÉ TECHNOLOGIE ZPRACOVÁNÍ MLÉKA Dr. Ing. Jehlička Tomáš; Ing. Smejtková Andrea, 2009

DÁVKOVÁNÍ SYPKÝCH POTRAVINÁŘSKÝCH VÝROBKŮ Ing. Smejtková Andrea; Dr. Ing. Jehlička Tomáš, 2009

VYUŽITÍ KAFILERNÍHO TUKU PRO VÝROBU BIOPALIVA II Ing. Škarková Ludmila, CSc.; Ing. Smejtková Andrea, 2009

Recycling of draffish concrete/reinforced concrete, aggregates and excavation soil Ing. Vaculík Petr, Ph.D.; doc. Ing. Andrt Miroslav, CSc.; doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Hruška Michal, 2009

Thermal-emission properties of waste from production of methyl ester oil doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Vaculík Petr, Ph.D., 2009

Technology of processing of choice construction and demolition wastes Ing. Vaculík Petr, Ph.D.; doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Suchý Ondřej; Ing. Hájková Věra; Ing. Hruška Michal, 2009

AIR FLOWS IN VENTILATION OF POULTRY HOUSING Ing. Neckář Jan; prof. Ing. Kic Pavel, DrSc.; Ing. Liška Radek, 2009

MECHANICAL DURABILITY – WAY FOR JUDGING PELLET STABILITY Ing. Passian Luboš; doc. Ing. Přikryl Miroslav, CSc., 2009

Tepelně-emisní analýza vybraných biopaliv doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Šedivá Zdeňka; Ing. Vaculík Petr, Ph.D., 2009

Vliv hrubosti šrotování sladu na průběh rychlosti stékání předku/výstřelků během scezování a vyslazování a na varní výtěžek doc. Ing. Chládek Ladislav, CSc., 2009

Anaerobního zpracování biomasy doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Vaculík Petr, Ph.D.; Herout Miroslav, 2009

Technologické linky pro úpravu stavebních odpadů Ing. Vaculík Petr, Ph.D.; doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Hruška Michal; Suchý Ondřej, 2009

Operational parameters of small – capacity biopellets production and mechanization level for their application in heating of houses with energy low consumption Dubrovin V.; Porev I. A.; doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D., 2009

Bioplynové stanice doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Vaculík Petr, Ph.D., 2009

Energetická bilance a životní cykly biogenních pohonných hmot - 1 doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Šedivá Zdeňka, 2009

Energetická bilance a životní cykly biogenních pohonných hmot - 2 doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Šedivá Zdeňka, 2009

Tepelně-emisní analýza biomasy doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Kučera Marian, Ph.D.; Ing. Sander Jan; Ing. Vaculík Petr, Ph.D., 2009

Efektivní skladování obilovin doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Vaculík Petr, Ph.D., 2009

Krmné a míchací mobilní vozy - současně používané systémy doc. Ing. Malaťák Jan, Ph.D.; Ing. Vaculík Petr, Ph.D., 2009

Palubní radiooperátor pro námořní pohyblivou službu Ing. Říha Milan; Ing. Hruška Michal, 2009

NAVTEX, NAVigational TEleX Ing. Hruška Michal; Ing. Říha Milan, 2009

KIC, P.; idPublikace = 50652; Název: VÝUKA OBORU ZEMĚDĚLSKÁ TECHNIKA A BIOSYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ V EVROPĚ-- Neexistuje podtyp publikace --

KIC, P. – ZAJÍČEK, M. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); VĚTRÁNÍ HALY PRO VÝKRM KUŘAT. 2010. Přiřazené granty Zhodnocení problematiky zpracování trusu v chovu nosnic a návrh způsobu měření vlhkosti trusu Vliv technologických a provozních aspektů na chov a pohodu slepic nosného typu Náhled: Článek ve sborníku z akce (publikovaná přednáška – proceeding) ID 821 Kód ISBN 978-80-02-02202-2 Kód ISSN Místo vydání Praha Název sborníku 19. konference klimatizace a větrání 2010 Počet stran 7 Strana od 71 Strana do 77 Název nakladatele Společnost pro techniku prostředí Datum zahájení 03.02.2010 Místo konání Praha Typ akce CST - Celostátní akce .

KIC, P. – ZAJÍČEK, M. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Broiler house ventilation, CFD analysis of variants. 2010. Kód ISBN 978-975-7636-71-7 Kód ISSN Místo vydání Samsun Název sborníku ITAFFE´10 Proceedings. 3rd International congress on information and communication technologies in agriculture, food, forestry and environment Počet stran 6 Strana od 126 Strana do 131 Název nakladatele Ondokuz Mayis University Datum zahájení 14.06.2010 Místo konání Samsun Typ akce WRD - Celosvětová akce .

CHLÁDEK, L. – PŘIKRYL, M. – VACULÍK, P. – SUCHÝ, O. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Možnosti rychlého stanovení účinnosti provedeného sanitačního procesu v agropotravinářském komplexu. 2010. .

PŘIKRYL, M. – MALOUN, J. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Podtlak působící na hroty struků v době fáze stisku. 2010. .

MALAŤÁK, J. – VACULÍK, P. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Vybrané vlastnosti tuhé biomasy. 2010, Kód ISBN: 978-80-213-2079-6 Název sborníku: Technika v agro-potravinářském a odpadovém hospodářství Strana od: 42 Strana do: 47 Název nakladatele: ČZU v Praze Datum zahájení: 19.05.2010 Místo konání: Praha .

SMEJTKOVÁ, A. – DOLEŽAL, V. – JEHLIČKA, T. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Nanotechnologie v potravinářství. 2010, V potravinářském průmyslu se nanotechnologie uplatňují ve zpracování a balení potravin, zachování jejich bazpečnosti a úpravách jejich nutriční hodnoty. Pro potravinářské obaly existují tři kategorie využití nanotechnologií: zlepšení bariérových účinků plastů, zabudování aktivních komponent a snímání a signalizování informací. V zachování bezpečnosti potravin se využívají nanosenzory, které detekují toxiny v potravinách. Využití nanotechnologie při úpravě potravin spočívá ve vývoji nanokapslí, které se vpravují do potravin a nápojů. Novým nanomateriálem je tekuté sklo ve spray..

JEHLIČKA, T. – SMEJTKOVÁ, A. – DOLEŽAL, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); ULTRASOUND AND FOOD TECHNOLOGY. 2010, Ultrasound processing or sonication is one of the alternative technologies that has shown promise in the food industry. Typically ultrasound can be used as a processing aid in extraction, crystallisation, frezing, emulsification, filtration and drying. Main applications where power ultrasoud has been used to influence the development of living cells, improve sterilisation and effect enzyme activity. Sonication alone is not very effective in killing bacteria in food; however, the use of ultrasound coupled with pressure and/or heat is promising the best methods to inactivate microbes, as they are more energy-efficient and effective in killing microorganisms..

DOLEŽAL, V. – JEHLIČKA, T. – SMEJTKOVÁ, A. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Sour-Dough Fermentation through Bred Production in EU. 2010, Bakery industry has known a revolution over the past 150 years. The small artisan bakeries, which were present in every village, made place for high technological bakery industry. Industrial mono-production took over from the high variety bakeries as bread could be produced in a more efficient way. Productivity became the key of success. Different baking technologies were developed to answer better to new market demands. The main consequence of this evolution was a decreased interest for bread flavour through long fermentation processes. A trend has been observed for an increased demand for tastier bread as some artisan bakeries are still producing nowadays or for specialty breads from all over the world. A new business has been created through that demand for companies specialised in the production of stabilised sourdough products. Bakery industry was enabled to provide an answer to the market demand without investment in time, equipment, or extra labour cost. .

SMEJTKOVÁ, A. – DOLEŽAL, V. – JEHLIČKA, T. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); NANOTECHNOLOGIE V POTRAVINÁŘSTVÍ. 2010, .

JEHLIČKA, T. – SMEJTKOVÁ, A. – DOLEŽAL, V. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); ULTRASOUND AND FOOD TECHNOLOGY. 2010, .

DOLEŽAL, V. – JEHLIČKA, T. – SMEJTKOVÁ, A. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); SOUR-DOUGH FERMANTATION THROUGH BREAD PRODUCTION IN EU. 2010, .

Possible products of potatoes Ing. Doležal Vladimír, Ph.D., 2010

5th ERABEE Workshop on QUALITY ASSURANCE AND ASSESSMENT FRAMEWORKS OF BIOSYSTEMS ENGINEERING STUDIES prof. Ing. Pavel Kic, DrSc., 2010

5th ERABEE Workshop on QUALITY ASSURANCE AND ASSESSMENT FRAMEWORKS OF BIOSYSTEMS ENGINEERING STUDIES prof. Ing. Pavel Kic, DrSc., 2010

KIC, P. – ZAJÍČEK, M. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); A numerical CFD method for the broiler house ventilation analysis. 2011. Publikováno v zahraničním oponovaném neimpaktovaném vědeckém časopise: Journal of Information technology in Agriculture (JITAg), Vol 4, 2011, No1, 7 p., ISSN: 1546-959X .

KIC, P. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); Education of indoor environmental engineering technology. 2011. Recenzovaný vědecký zahraniční časopis, mino RIV. Časopis Agronomy Research Svazek periodika 9 Číslo periodika Special issue 1 Počet stran 8 Strana od 83 Strana do 90 .

CHLÁDEK, L. – PŘIKRYL, M. – MALAŤÁK, J. – VACULÍK, P. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Možnosti intenzifikace sanitačních procesů použitím vakua. 2011. .

DLABAJA, T. – MALAŤÁK, J. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Optimalizace anaerobní fermentace kuchyňských odpadů. 2011. .

SMEJTKOVÁ, A. – VACULÍK, P. – PASSIAN, L. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); STANOVENÍ DISPERZITY MELIVA - MNICHOVSKÉHO SLADU. 2011, Článek se zabývá stanovením disperzity meliva – mnichovského sladu – pomocí sítové analýzy. Sítová analýza je klasická metoda, při které je vzorek sypké polydisperzní látky proséván sadou sít s vhodně odstupňovanými otvory. Výsledky sítové analýzy byly stanoveny pro dezintegraci na mačkadlu sladu KVM 130/150 při mlecí spáře 0,4 mm. Byl stanoven hmotnostní zbytek na jednotlivých sítech, střední statistický rozměr částice a součinitel polydisperzity..

JEHLIČKA, T.; idPublikace = 54620; Název: BOXOVÉ PECE-- Neexistuje podtyp publikace --

PŘIKRYL, M. – KOUĎA, I. – HRUBOŇOVÁ, I. Podtyp: Skripta; Chov nosnic. 2012, .

ŠIMON, J. – PŘIKRYL, M. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Možnosti zvýšení návštěvnosti dojicího robotu za pomoci zvukové stimulace dojnic. 2013, .

CHLÁDEK, L. – PŘIKRYL, M. – VACULÍK, P. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Trendy ve vývoji obalů pro stáčení sycených nápojů. 2013, .

KIC, P. – BARRETO, P. – BRITO, M. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Thermal stability of greenhouse.. 2013, .

ŠKARKOVÁ, L. – SMEJTKOVÁ, A. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); Kozy na rekultivovaných skládkách. 2013, .

KIC, P. – ZILVAR, V. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); Teplovzdušný rozvod a akumulace tepla z krbu v podlaze. 2013, .

VACULÍK, P. – MALAŤÁK, J. – BRADNA, PH.D., I. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); Příprava a zakládání krmiva pro skot. 2013, Zemědělec - Odborný a stavovský týdeník Číslo: 51/2013 Ročník: 21 Technologické systémy využívající stacionární zařízení ustupují v podmínkách českého zemědělství do pozadí. Trendem předchozích několika desetiletí i současnosti je využívání techniky mobilní. Mobilní krmné linky, reprezentované zejména tzv. mobilními míchacími krmnými vozy, splňují náročné požadavky na kvalitu složení i přesnost dávkování příslušných krmných směsí..

BRADNA, PH.D., I. – MALAŤÁK, J. – VACULÍK, P. Podtyp: Článek v nerecenzovaném časopise (mimo kategorie RIV); Udržitelné podmínky v halovém skladu. 2014, Zemědělec - Odborný a stavovský týdeník Číslo: 7/2014 Ročník: 22 V současné době jsou malé zemědělské subjekty nuceny zpracovávat obiloviny ve velkých zpracovatelských závodech, které jsou určeny pro větší spádové území. Z toho vyplývají náklady na dopravu, naskladnění, zpracování, vyskladnění a následnou dopravu zpět k subjektu. Pokud by zemědělský subjekt byl schopen zpracovávat produkci obilovin v místě svého provozu a udržel ji při dlouhodobém skladování do výhodnějších cen na trhu v požadované kvalitě, vedlo by to k nezanedbatelným úsporám..

VELEBIL, J. – MALAŤÁK, J. – BRADNA, PH.D., I. Podtyp: Příspěvek ve sborníku (mimo kategorie RIV); Přeměna sacharosy za hydrotermálních podmínek. 2015, Sborník odborného semináře pořádaného v Praze - Ruzyni dne 5. 11. 2015: Biopaliva z pohledu energetiky a vlivu na životní prostředí: Zaměření: Obnovitelné zdroje energie - současný stav a perspektivy Význam záměrně pěstované, zbytkové a odpadní biomasy jako obnovitelného zdroje Technika pro produkci a využití energetické biomasy Logistika Ekonomika pěstování a využití biomasy pro energetické účely Technologické systémy využití biomasy pro nepotravinářské účely Rozvoj biopaliv při zachování potravinové bezpečnosti Využití popele a digestátu v zemědělství .

SMEJTKOVÁ, A.; idPublikace = 76658; Název: Balení v potravinářském průmyslu-- Neexistuje podtyp publikace --

KŮRKA, M. – HRUŠKA, M. – VACULÍK, P.Assessment of differences in the way the steering wheel is held by passenger car drivers depending on the complexity of the traffic situation. 2019, .

**GÁLIK, R. – **ŽITŇÁK, M. – **BOĎO, Š. – **HOLOTA, T. – **CSILLAG, J. – MALAŤÁK, J. – BRADNA, J. – **MAREČEK, J. – **JUNGA, P. – **KRČÁLOVÁ, E.Technika a technológie spracovania odpadov. 2020, Typ dokumentu: Vysokoškolská učebnica ISBN: 978-80-552-2268-4 DOI: https://doi.org/10.15414/2020.9788055222684 Vydavateľ: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre Rok: 2020 Strany: 495 s. Publikované online: 2021-05-12 .

VACULÍK, P.; idPublikace = 82445; Název: Úvod do digitalizace živočišné výroby-- Neexistuje podtyp publikace --

**GÁLIK, R. – **ŽITŇÁK, M. – **BOĎO, Š. – **HOLOTA, T. – **CSILLAG, J. – MALAŤÁK, J. – BRADNA, J. – **MAREČEK, J. – **JUNGA, P. – **KRČÁLOVÁ, E.Technika a technológie spracovania odpadov. 2020, Typ dokumentu: Vysokoškolská knižní učebnica, ISBN: 978-80-552-2267-7, Vydavateľ: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Rok: 2020, Strany: 495 s..

KŮRKA, M. – HRUŠKA, M. – VACULÍK, P. – BENDA, T.Hands position on the steering wheel in left-hand traffic with regard to the applicability of digital mirror technology. 2020, .

**ANISZEWSKA, M. – **GENDEK, A. – **TULSKA, E. – **ZIĘBA-KAWECKA, A. – MALAŤÁK, J. – TAMELOVÁ, B. – MALAŤÁKOVÁ, J. – **KRILEK, J.Wpływ fal elektromagnetycznych na jakość nasion z szyszek świerka pospolitego i modrzewia europejskiego. 2022, ANISZEWSKA, Monika, Arkadiusz GENDEK, Ewa TULSKA, Aleksandra ZIĘBA-KAWECKA, Jan MALAŤÁK, Barbora TAMELOVÁ, Jitka MALAŤÁKOVÁ a Jozef KRILEK. Wpływ fal elektromagnetycznych na jakość nasion z szyszek świerka pospolitego i modrzewia europejskiego. Użytkowanie maszyn rolniczych i leśnych: badania naukowe i dydaktyka. [S.l.: s.n.], Zakopané, Poľsko, 14.-16.9.2022, 7-8..